"Несанкціоновані" краяни! Нацгвардійцям офіційно дозволили розганяти вас водометами

"Несанкціоновані" краяни! Нацгвардійцям офіційно дозволили розганяти вас водометами
Кабмін дозволив нацгвардійцям використовувати водомети, але заборонив застосовувати сльозогінний газ в натовпі. Правила застосування і перелік спецзасобів, які можуть використовувати військові Нацгвардії, уряд затвердив під час засідання сьогодні, 20 грудня.

 

Так, їм дозволено використовувати гумові та пластикові кийки, електрошокери, наручники (сітки для зв'язування), службових собак і коней, засоби акустичного впливу, гранати і боєприпаси світлошумової і димової дії, а також пристрої для відстрілу гумових куль.

Крім того, Нацгвардії дозволено використовувати водомети і бронемашини (без штатного озброєння).

При цьому заборонено їх використання, якщо температура повітря нижче +10 градусів.

Перед застосуванням спецзасобів військові Нацгвардії зобов'язані не менше двох разів через гучномовець попередити порушників про це.

Також після застосування спецзасобів нацгвардійці зобов'язані в найкоротші терміни забезпечити надання медичної допомоги потерпілим.

Заборонено застосовувати спецзасоби у навчальних закладах, лікарнях, дипломатичних представництвах (без письмової згоди).

Також заборонено застосовувати наручники більш ніж на дві години, бити кийками по голові, шиї, ключиці, статевих органів і по животу, заборонено застосовувати світлошумові пристрої на відстані ближче двох метрів.

Джерело: «Слово и Дело»

 

20 грудня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів