Закарпатці мають знати про п’ять причин, через які ЄС може призупинити безвіз для України

Закарпатці мають знати про п’ять причин, через які ЄС може призупинити безвіз для України
Окрім того, Євросоюз висунув до України нові 6 "безвізових" вимог.

 

Європейський Союз визнає продовження виконання критеріїв візової лібералізації України, однак, зважаючи на останні події, вимагає невідкладних дій для забезпечення повноцінної імплементації та стійкості реформ. Про це йдеться в першому звіті Єврокомісії в рамках нового механізму призупинення безвізових режимів, пише «Слово і Діло».

«Загалом критерії візової лібералізації продовжують виконуватися. Однак, з огляду на останні події, потрібно вжити негайних заходів із метою забезпечити повну імплементацію і стабільність уже здійснених реформ, зокрема в контексті антикорупційних вимог», – йдеться у звіті.

У своєму звіті Єврокомісія висунула шість вимог до України:

– посилити співпрацю з відповідними установами ЄС для запобігання ризикам нерегулярної міграції;

– проводити кампанію з інформування про обов’язки та права в рамках безвізового режиму;

– забезпечити незалежність, ефективність та стійкість антикорупційних реформ, зокрема шляхом створення незалежного та спеціалізованого вищого антикорупційного суду відповідно до висновку Венеційської комісії та українського законодавства;

– негайно відновити авторитет НАЗК і створити ефективну систему верифікації електронних декларацій;

– скасувати поправки щодо електронного декларування антикорупційних активістів;

– посилити зусилля в боротьбі з організованою злочинністю, в тому числі шляхом виділення достатніх ресурсів на Національну поліцію.

Рада ЄС затвердила новий механізм призупинення безвізових режимів із третіми країнами в лютому цього року. В документі прописані п’ять причин, через які можливе призупинення безвізу. Чотири з них стосуються міграції. ЄС залишає за собою право повернути візи для будь-якої країни, що перетворюється на джерело міграційної загрози. П’ята причина для можливого скасування безвізу – відкат у проведенні реформ.

Як відомо, після запровадження безвізового режиму з європейськими країнами 355 тисяч українців скористалися умовами спрощеної системи.

Нагадаємо, що безвізовий режим між Україною та Європейським Союзом набув чинності 11 червня.

 

20 грудня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів