Грошей на їжу сьогодні не вистачає кожному восьмому жителю Закарпаття

Грошей на їжу сьогодні не вистачає кожному восьмому жителю Закарпаття
Про це свідчать результати соціологічного дослідження, які були озвучені сьогодні на прес-конференції виконавчий директор Київського міжнародного інституту соціології (КМІС) Наталією Харченко.

 

Відзначається, що рівень бідності - це кількість населення, якому не вистачає грошей на їжу.

«Показник, який ми вибрали - це динаміка рівня бідності в Україні. Зазвичай для вимірювання цього показника підхід, який ми використовуємо протягом 25 років, - це суб'єктивна оцінка фінансового становища респондентів. Для того щоб виміряти рівень бідності, ми відбираємо тих людей, які говорять, що їм не вистачає грошей навіть на їжу. За 10 років - з 1998 року по 2008 рік - рівень бідності знизився з 52% до 11%, і це одне з небагатьох, але важливих досягнень України », - зазначила експерт.

За словами Харченко, в 2008 році після початку світової фінансової кризи рівень бідності в Україні зріс, а потім впав до 9% в 2013 році.

«Після початку військового конфлікту в 2014 році спостерігається зростання рівня бідності, протягом 2014-2016 років зріс майже вдвічі до 17%, але потім, в 2017 році відбулося зниження рівня бідності до 12%. Це високий показник, але за всі роки існування України як незалежної держави він був менше тільки в 2008 році до початку фінансової кризи, в 2013 і початку 2014 років », - повідомила вона.

Соціолог зазначила, що в 2012 році рівень бідності був також на рівні 12%, а в усі інші роки незалежності України рівень бідності був вище, ніж зараз.

Довідка. Всі дані отримані в результаті власних досліджень Омнібус КМІС.

Джерело: УНІАН

 

20 грудня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів