Наслідки грудневої негоди на Закарпатті стали головною темою початку сесії облради

Наслідки грудневої негоди на Закарпатті стали головною темою початку сесії облради
Друге пленарне засідання дев’ятої сесії облради VІІ скликання розпочалося із заслуховування водників краю щодо наслідків страшного паводку на Закарпатті у грудні цього року.

 

Перед депутатами доповідав заступник начальника Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса Володимир Плющ.

«Така катастрофічна ситуація в області склалася через накладання трьох паводкових хвиль – спочатку відбулося танення снігу, потім пройшли два кущових потужних фронти, після яких випала місячна норма опадів. Аналіз наслідків нашим управлінням робиться й досі. Попередньо можемо сказати, що найбільш проблемними ділянками виявилося верхів'я річки Теребля. Була зруйнована дамба на 150 метрів, а потім додатково розмито ще 50 метрів. Ми мали вже готовий проект, однак не вистачило буквально короткого проміжку часу, аби встигнути його реалізувати. Кошторис через руйнування виріс з 5 до 7 мільйонів гривень… Тож маємо першочергові задачі для втілення…», – зазначив Володимир Плющ.

Виступ представника водного господарства викликав бурхливу реакцію обласних депутатів, які, зокрема, наголосили, що проблем і проблемних ділянок набагато більше, ніж зазначив доповідач. Заходи, які здіснюють водники, назвали недостатніми і наполягли на швидкому переходу від аналізу до висновків, які негайно треба зробити і втілити реальні заходи для недопущення таких наслідків паводку. Лунали навіть пропозиції записатися на прийом до керівництва держави усього депутатського корпусу облради.

Нагадаємо, що зараз триває підрахунок збитків, завданих грудневим паводком. У період підняття рівнів води у головних річках Закарпаття було підтоплено понад 2400 га сільгоспугідь та до тисячі дворогосподарств.

uzhgorod.net.ua

 

21 грудня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів