Профспілка держустанов Закарпаття у своїй роботі спирається на профспілковий актив

Профспілка держустанов Закарпаття у своїй роботі спирається на профспілковий актив
Звідси — увага до первинних профспілкових організацій.

 

Тячівська районна профспілкова організація працівників державних установ – найбільша у галузевій профспілці Закарпаття. Майже 20 років очолює її член обласної ради профспілок Ганна Яринич, яку за багаторічну активну роботу нагороджено нагрудним знаком ФПУ «Профспілкова відзнака».

У своїй повсякденній роботі районна профорганізація завжди спирається на профспілковий актив, надає практичну допомогу первинним профспілковим організаціям на місцях. Успішно здійснюють свої функції щодо соціального захисту працюючих, мають авторитет у рядових спілчан первинки Тячівської райдержадміністрації (Б. Макусій), Тячівської районної ради (І. Папп), Дубівської селищної ради (Г.Олар), Тячівської міськради (О. Роговікова), Тереблянської сільради (Г. Салейчук), Тересвянської пожежної охорони (М. Поп) та інші, які завжди відчувають підтримку районної профспілки. Регулярно проводяться семінари-навчання профактиву держустанов Тячівщини.

Нового поштовху додало цій роботі проведення в нинішньому році за ініціативою ФПУ Року первинної профспілкової організації. Про ці питання йшла мова на пленумі Закарпатської обласної профспілкової організації працівників держустанов, на якому розглянуто питання «Про роботу Тячівської районної профспілкової організації з керівництва первинними профспілковими організаціями щодо реалізації рішень VII з’їзду профспілки працівників держустанов України», де про цю роботу звітувала Ганна Яринич.

У ході обговорення відбулася ділова, конструктивна розмова про дії і завдання профспілки в сучасних умовах. В цьому плані заслуговує уваги робота Тячівського райкому профспілки зі створення профспілкової організації у Тячівській об’єднаній територіальній громаді, де нині на обліку 78 спілчан. Майже всі члени профспілки охоплені колективними договорами, хід виконання яких – на контролі адміністрації і профспілкових організацій.

Виступаючи перед профспілковим активом, голова Закарпатської обласної профспілкової організації працівників державних установ Марія Петечук наголосила, що звіти профспілкових лідерів про роботу завжди дають можливість членам профспілки переконатися, як на ділі здійснюється соціальний захист спілчан. Критерієм у цьому має бути діловитість, організаторські здібності, вміння вирішувати існуючі проблеми. Цього вимагає специфіка роботи державних службовців. А у тому, що Тячівська районна профспілкова організація має досвід роботи з первинними профспілковими організаціями, переконалися члени пленуму обласної галузевої профспілки.

На профспілковому зібранні Марія Петечук окреслила основні напрямки діяльності обласної профспілкової організації щодо здійснення соціально-економічного захисту працюючих, відзначивши, що цього року з досвідом роботи галузевої профспілки Закарпаття знайомилися члени Президії ЦК профспілки працівників держустанов України. Вона також підкреслила, що профспілка відстоює інтереси не тільки працюючих, але й колишніх працівників галузі. З цією метою обласна, районні профорганізації надіслали Президенту України, Голові Верховної Ради України та Прем’єр-міністру України листа, в якому просять вирішити питання про підвищення пенсій колишнім державним службовцям-пенсіонерам, яким призначено пенсію до прийняття Закону України «Про державну службу».

Про підсумки галузевого огляду «2017 рік – Рік первинної профспілкової організації» інформували присутніх заступник голови обласної профспілкової організації працівників державних установ Діана Гондорчин.

За сумлінну громадську роботу і активну участь у огляді група профактивістів галузі нагороджена подяками та матеріальною винагородою облорганізації профспілки, які їм вручила Марія Петечук.

Сергій Баранчиков, завідувач відділу організаційно-гуманітарної роботи Закарпатської облпрофради

На ФОТО:

- виступає голова Закарпатської обласної профспілкової організації працівників держустанов Марія Петечук;

- учасники зібрання:

- нагороду від Марії Петечук отримує голова профкому Закарпатського центру соціально-психологічної реабілітації дітей м. Свалява Алла Ковбін (праворуч);

- профактивісти держустанов відзначені за підсумками Року первинної профспілкової організації.

 

21 грудня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів