Доступна для всіх: у поліцію Закарпаття можуть "достукатись" навіть люди з інвалідністю

Доступна для всіх: у поліцію Закарпаття можуть "достукатись" навіть люди з інвалідністю
Управління забезпечення прав людини Національної поліції в Закарпатті спільно з обласною поліцією перевірили доступність територіальних підрозділів для людей з обмеженими можливостями.

 

Закарпатська поліція спільно з Управлінням забезпечення прав людини Нацполіції України провели моніторинг відділів та відділень поліції на предмет їх доступності для осіб з обмеженими можливостями.

У результаті перевірки правоохоронці визначили для керівництва відділів та відділень пріоритетні напрямки у роботі. Як приклад для наслідування старший інспектор з особливих доручень Управління забезпечення прав людини Нацполіції Тетяна Трильо навела Мукачівський відділ поліції. Попри те, що їх адмінбудівля є архітектурною пам’яткою, а тому самовільно змінювати споруду заборонено, поліцейські знайшли вихід із ситуації та встановили знаки про альтернативний зв’язок з поліцією.

На фасаді поліцейські розмістили кнопку виклику чергового, який надасть всю необхідну інформацію у питанні, яке турбує заявника, чи сконтактує його з компетентною особою. Крім цього, мукачівська поліція виділила кольором об’єкти, щоб забезпечити зручний доступ для людей з вадами зору.

«Впродовж місяця ми провели ряд перевірок у відділах та відділеннях Закарпатської поліції. Більшість з них є придатними для обслуговування людей з інвалідністю. Решта, приблизно 30%, наразі завершують облаштування пандусів та альтернативних входів до поліції, після чого також зможуть забезпечити всім безперешкодний доступ до адмінбудівель. Така практика є європейською, і ми впевнені, що ці оновлення підуть на користь нашим громадянам», – наголосила Тетяна Трильо.

Вона також відзначила, що у всіх відділах та відділеннях поліції працівники знають усіх осіб з обмеженими можливостями, які проживають на території їх обслуговування, і завжди йдуть назустріч, коли в тих виникають труднощі. Тетяна Трильо запевнила: якщо такий громадянин звертається до правоохоронців по телефону, йому не потрібно особисто з’являтися у відділок, поліцейські самі до нього прийдуть у процесі ведення справи.

Паралельно, за напрямком захисту прав і свобод громадян з обмеженими можливостями, працівники груп реагування патрульної поліції Закарпаття проводять профілактичні бесіди з водіями, котрим заборонено паркуватись на місцях, призначених для зупинки транспорту людей з інвалідністю.

Ця проблема на Закарпатті, як і в інших областях, постає доволі гостро, тим не менше, закарпатська поліція добре справляється з поставленими завданнями і працює на випередження порушень. Самі ж громадяни, вперше отримавши усне зауваження щодо неприпустимості паркування авто на місці з табличкою, в подальшому цього не роблять.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області

 

21 грудня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів