Відповідальність передбачена як за прийняття неправомірної вигоди, так і за її пропозицію

Відповідальність передбачена як за прийняття неправомірної вигоди, так і за її пропозицію
Актуальна інформація від ДФС Закарпаття.

 

Управлінням внутрішньої безпеки територіальних органів ДФС у Закарпатській області в рамках виконання завдань, поставлених перед підрозділом в частині вжиття комплексу профілактичних заходів, спрямованих на запобігання корупції та злочинів у територіальних органах ДФС у Закарпатській області та в рамках перевірки  інформації, яка надходить до підрозділу щодо можливих неправомірних дій посадових осіб, 13 грудня 2017 року, на митному посту «Ужгород» Закарпатської митниці ДФС, встановлено факт отримання державним інспектором від так званого «пересічника» 200 гривень, у якості подарунка.

Наразі здійснюється перевірка по вказаному факту, за її результатами буде здійснено кваліфікацію вказаних незаконних дій державного інспектора митного посту.

В Управлінні внутрішньої безпеки звертають увагу, що статтями 368 та 369 Кримінального Кодексу України передбачено кримінальну відповідальність як за прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, так і за пропозицію, обіцянку або надання неправомірної вигоди службовій особі.

Крім цього, Законом України «Про запобігання корупції» державним службовцям у зв'язку із здійсненням ними діяльності, пов'язаної із виконанням функцій держави або місцевого самоврядування заборонено безпосередньо або через інших осіб вимагати, просити, одержувати подарунки для себе чи близьких їм осіб від юридичних або фізичних осіб.

Під поняттям подарунок законодавець передбачає – грошові кошти або інше майно, переваги, пільги, послуги, нематеріальні активи, які надають/одержують безоплатно або за ціною, нижчою мінімальної ринкової. Відповідальність за порушення встановлених законом обмежень щодо одержання подарунків передбачена статтею 172-5 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Нагадуємо, що про факти щодо можливого порушення співробітниками Головного управління ДФС у Закарпатській області та Закарпатської митниці ДФС вимог антикорупційного законодавства ви можете інформувати Управління внутрішньої безпеки територіальних органів ДФС у Закарпатській області за телефоном (0312) 61-51-67 або за телефоном «Пульсу» – 0800-501-007, обравши на інтерактивному голосовому автовідповідачі напрямок «4».

 

15 грудня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів