Що порадили експерти міждержавного форуму урядам Словаччини та України

Що порадили експерти міждержавного форуму урядам Словаччини та України
Національний інститут стратегічних досліджень та Дослідницький центр Словацької асоціації зовнішньої політики за сприяння Міністерства закордонних справ України та Міністерства закордонних справ та європейських питань Словацької Республіки у партнерстві з Радою зовнішньої політики «Українська призма» провели ІІІ Українсько-Словацький Форум.

 

Форум був започаткований у 2015 році та сьогодні слугує платформою для регулярних двосторонніх консультацій з актуальних питань словацько-українських відносин за участю представників органів державної влади, експертного середовища, громадських організацій та бізнес-спільнот обох країн. Сесії Форуму проводяться один раз на рік почергово в Україні та Словаччині.

Метою ІІІ Форуму стало обговорення, по-перше, пропозицій українського МЗС щодо відносин поглибленої асоціації ЄС-Україна, а по-друге, ключових проблем та перспектив двостороннього співробітництва у контексті соціально-політичної ситуації в державах Вишеградської групи.  

В закритому експертному обговоренні взяли участь В. ГОРБУЛІН (директор Національного інституту стратегічних досліджень), А. ДУЛЕБА (директор Дослідницького центру Словацької асоціації зовнішньої політики), В. БОДНАР (заступник Міністра закордонних справ України), І. ГРЕКСА (директор відділу стратегічного планування та аналізу Міністерства закордонних справ та європейських питань Словацької Республіки), Ю. СІВАЧЕК (Надзвичайний і Повноважний Посол Словацької Республіки в Україні), Б. МАРОНКОВА (директор Центру інформації та документації НАТО в Україні), С. САЄНКО (т.в.о. директора департаменту Європейського Союзу і НАТО, МЗС України), М. КОРБА (заступник директора департаменту Східної Європи, Південного Кавказу та Центральної Азії Міністерства закордонних справ та європейських питань Словацької Республіки), О. МЕЛЬНИК (співдиректор програм зовнішньої політики та міжнародної безпеки Центру Разумкова), В. БІЛЬЧІК (керівник програми з європейських справ Дослідницького центру Словацької асоціації зовнішньої політики), В. ОГРИЗКО (керівник Центру дослідження Росії, міністр закордонних справ України (2007-2009), Надзвичайний та Повноважний Посол України), С. КОРСУНСЬКИЙ (директор Дипломатичної академії імені Геннадія Удовенка при МЗС України, Надзвичайний і Повноважний Посол), С. МІТРЯЄВА (радник при дирекції НІСД), Г. КОВАЛЕНКО (начальник управління двостороннього військового співробітництва Головного управління військового співробітництва та миротворчих операцій Генерального штабу Збройних Сил України), М. ГОНЧАР (президент Центру глобалістики «Стратегія XXI»), Т. СТРАЖАЙ  (керівник Програми Центральної та Південно-Східної Європи Дослідницького центру Словацької асоціації), Г. МАКСАК (Голова правління Ради зовнішньої політики «Українська призма»), М. КАПІТОНЕНКО (доцент кафедри Міжнародних відносин і зовнішньої політики Інституту міжнародних відносин КНУ ім. Т.Шевченка), І. ПІДЛУСЬКА (заступник виконавчого директора Фонду «Відродження»), К. ХІРМАН (член Групи стратегічних радників з підтримки реформ в Україні при Кабінеті Міністрів України).

За результатами Форуму будуть розроблені рекомендації для урядів Словаччини та України.

m1 m2 m3 m4 m5 m6

Джерело: КОРЗО

 

22 грудня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів