"Різдвяний" доробок 35 закарпатських майстрів пензля презентовано в Ужгороді

"Різдвяний" доробок 35 закарпатських майстрів пензля презентовано в Ужгороді
Актив обласної організації Національної спілки художників України напередодні зимових свят традиційно дарує мешканцям та гостям Ужгорода "Різдвяну виставку".

 

Цього разу свій доробок представили 35 авторів, котрі працюють у різних мистецьких видах, стилях, жанрах. Об'ємна добірка з майже 70 робіт сприймається цілісно й сповна відповідає оголошеній тематиці. Рівень робіт та загальну атмосферу виставки вподобали і учасники, і відвідувачі, дехто навіть означив нинішню експозицію як одну з найкращих таких за останні роки.

Відкрив виставку голова обласної організації НСХУ, народний художник України Борис Кузьма, котрий відзначив плідну діяльність митців-спілчан у році, що минає: як творчу, так і виставкову. Зокрема, художники відбули низку резонансних презентацій у Києві, Львові, Чернівцях, Тернополі й інде. Чимало успішних групових і авторських проектів було реалізовано на Закарпатті. Крім того, колектив поповнився десятьма новими членами.

Привітала митців із підсумковим вернісажем директор новоствореного департаменту культури облдержадміністрації Оксана Бабунич, побажала приємної і результативної праці та співпраці в новому році. Прихильно відгукнувся про побачене народний художник України Володимир Микита, зізнавшись, що оглядав виставку з неабиякою цікавістю і гордістю за колег. Доповнив враження від експозиції Василь Вовчок – керівник живописної секції обласної організації НСХУ та куратор виставки. Він запевнив, що це – лише дещиця з цьогорічних творчих здобутків колективу, а якщо врахувати ще й активність багатьох художників у представленні мистецтва Закарпаття далеко за його межами та відданість митців-педагогів роботі з талановитими дітьми і молоддю – можна сміливо стверджувати, що для популяризації і розвитку образотворчості краю цьогоріч було зроблено вдосталь.

Насиченість подіями обіцяє і рік наступний: одними з перших стануть церемонія нагородження митців обласними преміями ім.Й.Бокшая й А.Ерделі, урочисте відкриття пам'ятника Адальберту Ерделі на його малій Батьківщині (с.Климовиця, Іршавщина), цикл ювілейних персональних виставок у лютому розпочне Борис Кузьма, а навесні в Ужгороді буде вперше проведено тематичну всеукраїнську виставку "Світ Божий, як Великдень" (під патронатом Міністерства культури України) та багато іншого.

Поки ж оглянути "Різдвяну виставку" в галереї "Ужгород" всі охочі можуть протягом трьох тижнів.

Джерело: Управління культури Закарпатської ОДА

 

23 грудня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів