Дуже скромний новорічний стіл "влетить" закарпатцям більш ніж у 1000 гривень

Дуже скромний новорічний стіл "влетить" закарпатцям більш ніж у 1000 гривень
За ці гроші закарпатці зможуть приготувати до святкового столу традиційний салат «Олів’є», «оселедець під шубою», запечену курку, а також бутерброди, відбивні, ковбасу, сир, фрукти, шоколадні цукерки та, звичайно, шампанське.

 

Багатший новорічний стіл з червоною та чорною ікрою, делікатесами та різноманими м’ясними та рибними наїдками, морепродуктами - вартуватиме понад 3 тисячі гривень. Приблизно таку ж суму выддають закарпатці за місячну оплату комунальних послуг в холодну пору року.

Зазначимо, що на прилавках ринків та магазинів вже фіксують здорожчання певних категорій товарів, які є традиційно популярними до Нового року.

Так, наразі, ціни за кілограм м’яса коливаються від близько 70-90 грн. за яловичину до близько 110-140 гривень за свинину. Тушка курки обійдеться приблизно в 130-150 грн. Філе курятини вартує майже 100 грн. за кілограм. Дещо дешевше купувати гомілку та бедра.

Якісна копчена ковбаса вартує понад 120 грн. за кілограм, варена - близько 70 - 100 грн. за кг., а кілограм шинки – 150-200 гривень.

Вартість сиру до святкового столу залежатиме від вподобань та можливостей покупців. Ціна на цей продукт коливається від близько 150 грн. за найдешевший сорт та понад 400 грн. за пармезан тощо.

Ціни на рибу та морепродукти також значно різняться. Зокрема тушка хека чи пангасіуса вартує 75-90 грн./кг., дещо дорожче власне рибне філе. Лосось (стейк), до прикладу, обійдеться в близько 500 грн./ кг., а баночка червоної ікри - близько 150 гривень. Чималу суму, понад 400 гривень, доведться сплатити і за кілограм морепродуктів (креветки, мідії, гребінці тощо).

Курячі яйця наразі вартують до 3.00 гривень. Овочі (картопля, морква, цибуля, буряк) – близько 10-15 грн/кг., цвітна капуста та брокколі – близько 50 грн/кг. Консервований горошок, кукурудза – 20-30 гривень (в залежності від маси та виробника). Майонез, кетчуп, соуси – близько 12-30 гривень (в залежності від маси упаковки та виробника).

Також до святкового столу продавці пропонують і чималий асортимент фруктів. Так, мандарини, апельсини та банани вартують близько 30-35 гривень за кг., лимон, гранат, – близько 50 грн.кг, яблука – близько 15 грн./ кг.

Вартіся якісних шоколажних цукерок перевищує 150 грн. за кілограм, а льодяники, желе та карамельки обійдуться в близько 50-75 грн./ кг.

Звичайно ж не обійдеться святковий стіл і без традиційного ігристого вина. Так, за пляшку шампанського цьогоріч доведться віддати понад 135 гривень, за 0.5 л. горілки – близько 80 грн.

Варто зазначити, якщо ви маєте намір зекономити, то дешевше купувати продукти до святкового столу на ринку. Втім, тут ви не знайдете алкоголю, адже для його реалізації необхідна відповідна ліцензія.

Крім того, варто звертати увагу на терміни придатності та якість товарів, які до новорічних свят реалізують, як акційні.

Джерело: Голос Карпат

 

23 грудня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів