Закарпаття. Новітні лабораторії на колесах поставлять заслін порушникам на дорогах

Закарпаття. Новітні лабораторії на колесах поставлять заслін порушникам на дорогах
Закарпаття отримало у подарунок від держави три пересувні габаритно-вагові комплекси. Їх привіз і представив керівництву області перший заступник голови «Укртрансбезпеки» В’ячесдав Дідківський. Ці комплекси надійно оберігатимуть закарпатські автошляхи, а також сприятимуть підвищенню безпеки руху автотранспорту.

 

Загалом для України завдяки допомозі, отриманій у рамках допомоги від Європейської Комісії, виготовлено 78 таких комплексів, які сміливо можна назвати дослідно-вимірювальними лабораторіями. Вартість кожного становить 1,4 млн. грн. і їх розподілять між усіма регіонами.

Автофургони Opel були пристосовані до українських умов (електрообладнання, оснащення салону тощо) на Кременчуцькому автозаводі. Вимірювальні прилади та програмне забезпечення – майже на сто відсотків іноземного виробництва.

- Інспектор «Укртрансбезпеки» може бути впевнений, що отримає всю необхідну інформацію про параметри автомобіля, які пов’язані з безпекою руху, а також із дотриманням водієм режиму руху та відпочинку. Ба більше, інспектор зможе оперативно внести ці дані в електронний реєстр, після чого цими ними можуть скористатися інші контролери по ходу руху транспорту, - пояснював Дідківський.

Начальник Управління «Укртрансбезпеки» в Закарпатській області Сергій Слободянюк сказав: «Маємо на озброєнні пересувний комплекс європейського зразка, який дозволить значно підвищити рівень безпеки, виявляючи порушення з боку водіїв і автовласників. Це і для нас, інспекторів дуже важливо, і для дорожників. Адже автошляхи не руйнуватимуться через перевищення допустимої ваги, що сьогодні відбувається дуже часто».

Протягом року збитки, які завдаються дорожньому господарству внаслідок руйнування доріг, спричиненого рухом великовагових транспортних засобів, становлять понад 2 мільярди гривень, - повідомив В’ячеслав Дідківський. І хоча працівники нашого відомства роблять усе можливе для того, щоб не дозволяти порушникам безкарно їздити автошляхами, без доброї технічної оснащеності повністю зупинити вседозволеність на дорогах складно.

Нові комплекси з їхнім техноначинням дозволяють цього досягти. Ось хоча б такі їхні характеристики: дані між вимірювальними пристроями, що є «на борту», передаються за допомогою блютусу, а програмне забезпечення (вперше - українською мовою, виготовлене в Польщі на замовлення) миттєво зчитує всю інформацію з тахометра і передає її в єдину базу даних. Оскільки ці дані уніфіковані - узгоджені з європейськими нормами, то ними можуть користуватися під час перевірок і закордонні інспектори руху. Так само і працівники «Укртрансбезпеки» отримуватимуть потрібну їм інформацію від закордонних партнерів. Нині тахометри є в розпорядженні кожного інспектора за кордоном, і у наших контролерів вони уже зовсім скоро з'являться.

Все обладнання комплексів здатне діяти в автономному режимі, бо для цього є необхідні генеруючі потужності. Інтернет-зв’язок поколінь 3G і 4G – теж є. Голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль детально про все розпитав, і отримавши пояснення, зробив висновок: «Це саме те, що потрібно, адже автошляхи, якщо не поставити шлагбаум перевантаженим транспортним засобам, ми не збережемо. Скільки б їх не відбудовували і не ремонтували, а європейської якості не буде».

Геннадій Геннадійович з задоволенням сприйняв і той факт, що комплекс можна оперативно згорнути і переїхати з ним у інше місце. Поява на дорозі такого комплексу будь-якої миті і в будь-якому місці – засторога порушень встановлених правил перевезень. Інакше дисципліни на дорогах не добитися.

Перший заступник голови «Укртрансбезпеки» В’ячеслав Дідківський, голова облдержадмінстрації Москаль, Геннадий Геннадиевич і голова облради Михайло Рівіс почергово вручили трьом екіпажам ключі від пересувних комплексів. Привітали інспекторів «Укртрансбезпеки» побажали ефективно використовувати вручені їм технічні засоби для того, щоб Україна ставала по-справжньому європейською державою у створенні безпечних умов руху на дорогах.

Джерело: сторінка начальника Управління Укртрансбезпеки в Закарпатській області Сергія Слободянюка у ФБ

 

23 грудня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів