Закарпатські студенти "виростили" незвичайну книжкову ялинку

Закарпатські студенти "виростили" незвичайну книжкову ялинку
На філфаку, як і в багатьох підрозділах нашої альма-матер, наприкінці року традиційно створюють атмосферу передноворічної казки. Цьогоріч філологічний відзначився ще й унікальною ялинкою.

 

Представників факультету і його гостей зустрічає оригінальне книжкове дерево, виготовлене з-понад тисячі різноманітних видань. Його з любов’ю і фантазією створили з ініціативи заступника декана з виховної роботи Олега Хававчака.

– Уперше таку оригінальну ялинку побачив років 15 тому і захотів організувати собі диво вдома. На жаль, це залишилося в списку невиконаних справ. Тепер, уже як викладач, вирішив утілити в реальність свої юнацькі мрії. Висловлюю подяку за надані книги Науковій бібліотеці УжНУ, зокрема Анні Смірновій та Ользі Шурубор, Закарпатській обласній науковій бібліотеці ім.Ф.Потушняка в особі Іванки КогутичВіталії Мочан і всім-всім-всім, хто відгукнувся на заклик і вніс частинку свого букіністичного фонду для створення нашого новорічного «дерева» — ділиться Олег Анатолійович.

Галина Шумицька та Марта Демчик

Незвичайну новорічну красуню на філологічному відкрили 22 грудня. Декан Галина Шумицька у вітальному слові наголосила: тепер знає, який вигляд має справжня філологічна ялинка, і показово те, що на її верхівці — Новий Заповіт.

«Бажаю всім щастя, добра, миру, злагоди, звершення надій і сподівань, щоб символом року була книга в її новому вияві», — зауважила Галина Василівна.

Відтак вона разом із громадським деканом Марією Якубишин почастували солодощами всіх присутніх.

Продовжуючи книжкову тематику, на заході презентували буктрейлери, які студенти-рекламісти створили під керівництвом старшого викладача кафедри слов’янської філології та світової літератури Марти Демчик.

– Пропонуємо новий підхід до знайомства з книгою. Уже кілька років студенти готують буктрейлери замість рефератів. Щоб розробити такий відеоролик, потрібні три умови: любов до книги, бажання творити і прагнення поділитися знаннями, — повідомила Марта Іванівна.

Насамкінець присутні зробили світлини на згадку. Наступного року на філологічному факультеті планують створити ще більшу книжкову ялинку.

P.S. За кілька днів оригінальне бук-дерево стало популярною фотозоною.

Ольга Брайлян, Сніжана Головко,

фото, відео Віталія Завадяка

Медіацентр УжНУ

 

25 грудня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів