Чотири волейбольні команди краю виступають в чемпіонаті України

Чотири волейбольні команди краю виступають в чемпіонаті України
Цими вихідними (16-17 грудня)в ужгородському спорткомплексі «Юність» завершився чемпіонат області з волейболу.

 

Як він проходив та його особливості довідувався у заступника директора Закарпатської обласної дитячо-юнацької спортивної школи, головного судді та відповідального за організацію та проведення змагань з волейболу  управління молоді та спорту Закарпатської ОДА Василя Іванка.

-    У цьому сезоні упродовж трьох місяців  в чемпіонаті краю поміж собою змагалися 12 команд, - розповідає куратор змагань. -  Весь цикл був розділений на 4 з’їзних турів – останній з яких фінальний. У завершальному турі змагалися 4 найкращі команди, які визначилися впродовж попередніх трьох турів. У фінальній частині чемпіонату зійшлися  «Спартак» (Свалява), «Освіта» (Ужгородський район), «Севлюш» (Виноградівський район) та ЗОДЮСШ-1 (м.Ужгород), які спочатку визначали, хто боротиметься за золото та бронзу в півфінальних матчах. У першому півфіналі свалявський «Спартак» переміг «Освіту», а іншим фіналістом стали вихованці ЗОДЮСШ-1, які здолали «Севлюш». Тож у боротьбі за титул чемпіона краю на майданчик вийшли «Спартак» та ЗОДЮСШ-1. У всіх трьох партіях команда зі Сваляви святкувала перемогу над  ЗОДЮСШ-1 й стає володарем золотих нагород. Бронзовими призерами чемпіонату стали виноградівці, які з рахунком – 2:0 здолали «Освіту».

-    Пане Василю, що скажете про загальний рівень змагань?

-    Про нього говорить той факт, що за бронзового призера чемпіонату – «Севлюш» виступали два майстри спорту та шість кандидатів у майстри спорту. Та й виноградівський колектив презентує область ув другій лізі чемпіонату України. А от лідер нашого чемпіонату – «Спартак» виступає в вищій лізі чемпіонату країни, й перебуває в середині турнірної таблиці серед 16 команд-учасниць. Щодо ЗОДЮСШ-1, то тут зібралися нинішні та колишні вихованці школи, вийшов такий собі симбіоз молодих волейболістів із більш досвідченими. Та все ж у фіналі ужгородці поступилися свалявським спортсменам, тож є ще над чим працювати, будемо тренуватися й гадаю в наступному сезоні зможемо реваншуватися. Також маємо певні досягнення в пляжному волейболі , де грають вихованці ЗО ДЮСШ у всіх вікових групах. Найкращих результатів досягла пара волейболістів у віковій групі до 18 років у складі Валерія  Роля та Станіслава Мошака, які стали срібними призерами чемпіонату України. У віковій групі до 16 років наші волейболісти стали четвертими.

-    Скільки команд із Закарпаття виступають  в чемпіонатах країни?

-    Загалом 4 команди: «Спартак» - у вищій лізі, «Севлюш», «Нижнє Селище», та «Рокосово» - у другій лізі чемпіонату України. До речі, після стартових турів виноградівці очолюють турнірну таблицю чемпіонату.

-    Як розвивається дитячо-юнацький волейбол у краї?

-    На сезон 2017/2018 на відміну від попереднього чемпіонату, коли ми виступали трьома командами у відповідних вікових групах в волейбольній «Дитячій лізі України», у цьому сезоні заявилися лише однією командою – 2004 р.н. та молодшими. Після трьох перших турів йдемо на другій сходинці, попереду лише юнаки з Тернополя. Щодо обласних змагань серед дитячо-юнацьких команд чемпіонату «Дитяча ліга Закарпаття», то проводимо змагання в трьох вікових групах -  2001 р.н., 2003 та 2005 р.н. У старшій віковій групі виступають 8 команд, в групі 2003 р.н. – 9 команд, у молодшій віковій групі – 10 команд.  У змаганнях серед дівчат на теренах краю триває чемпіонат у двох вікових групах –  2001 р.н. та молодші та 2003 р.н. та молодші. У старшій віковій групі виступають шість команд,  у молодшій - вісім.

-    Рівень інфраструктури достатній для ефективного розвитку волейболу на Закарпатті?

-    У нас є ігрові майданчики, приводимо їх до ладу власними силами. Зокрема, майданчики на стадіоні «Авангард», звісно, цього замало, щоб підтягти їх до якісного рівня, адже їздимо по країні й маємо з чим порівнювати. Майданчики на стадіоні «Авангард» слід би передати в оперативне управління до конкретної організації – не один рік про це говоримо, але справа стоїть на місці.

Розмову записав Роман СЕНИШИН

На ФІОТО: Епізод матчу між «Севлюшем» та ЗО ДЮСШ-1.

 

26 грудня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів