В Ужгороді волонтери провели Різдвяний обід з ромськими сім’ями

В Ужгороді волонтери провели Різдвяний обід з ромськими сім’ями
В Ужгороді волонтери провели Різдвяний обід для ромських родин з села Руські Комарівці. Організація “Молодь за Мир” запросила 50 ромів: дорослих і дітей на святковий обід у кафе. Свято відбулося 25-го грудня.

 

“Ми знаємо ці сім’ї близько 4 років. Познайомилися з ними в Києві. Туди вони приїжджали на заробітки, бо тут живуть у великій бідності. Вони часто ізольовані від спілкування з іншими людьми та від найпростіших благ. Різдвяний обід для них велика подія: вони люблять бути разом з нами і також їм подобається приїжджати в місто”, - говорить учасник руху “Молодь за мир” Євген Савватєєв, один із організаторів Різдвяного обіду. (На фото 5)

“Молодь за мир” (https://www.facebook.com/molod.za.myr/) через соцмережі збирала подарунки особисто для кожної дитини і дорослого. Кожен міг стати “Таємним сантою”.

На обіді гостей пригощали першими і другими стравами, салатом і десертом.

“Ми хочемо показати, що ромів не варто боятися. З ними можна дружити. Звичайно, у суспільстві є безліч стереотипів щодо них, але вони розбиваються, коли починаєш спілкуватися глибше”, - говорить Савватєєв.

Рух “Молодь за мир” виник всередині Спільноти Святого Егідія, відомої своєю роботою для бездомних, літніх людей, хворих, боротьбою зі СНІДом в Африці.

Фото 1-5 Діана Буцко

Фото 6-11 Андрій Осадчук

Фото 12 Діана Поладова

 

27 грудня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. Ольга 2017-12-27 / 17:30:16

    Круто, такі ініціативи змінюють ціле суспільство