Депутат облради Андрій Андріїв: "Шукатимемо фінансові ресурси для підтримки Ужгородського центру професійно-технічної освіти"

Депутат облради Андрій Андріїв: "Шукатимемо фінансові ресурси для підтримки Ужгородського центру професійно-технічної освіти"
У четвер, 28 грудня, голова Закарпатської облради Михайло Рівіс разом з крайовим депутатом Андрієм Андріївим відвідали ДНЗ «Ужгородський центр професійно-технічної освіти», в якому розташований навчально-практичний центр "Sniezka", що в м.Ужгород.

 

Заклад діє понад чотири роки і є правонаступником Ужгородського професійного машинобудівного ліцею. Нині тут готують за такими спеціальностями: електромонтажник з освітлення та освітлювальних мереж, слюсар-електрик з ремонту електроустаткування, маляр, штукатур, лицювальник-плиточник, слюсар з механоскладальних робіт, слюсар з ремонту автомобілів та інші. Працює у закладі понад 70 вчителів, які навчають робітничим професіям 584  учнів.

Також навчальний заклад здійснює підготовку кваліфікованих робітників для таких підприємств і організацій: «Ядзакі Україна», «Єврокар», «Ужгородський Турбогаз», «Машинобудівний завод «Тиса», «Ужгород АТП 12107», ТОВ «Житлобуд 2000» м.Ужгород, КП «Водоканал Ужгород» та інших.

Відтак гості ознайомилися з роботою центру, побували у навчальних класах, де наочно пересвідчилися в яких умовах навчаються підлітки. Величезні приміщення потребують сучасне та енергозберігаюче опалення, нагальна потреба є в заміні вікон та дверей, перекриття даху тощо.

- На жаль, нині бюджет Ужгорода не спроможний задовільнити потреби цього закладу. Тож, директор центру звернувся до мене, як до депутата облради, з проханням вишукувати фінансові ресурси з різних джерел, в тому числі, бюджету краю, - зауважив Андрій Андріїв. – Ще болючим питанням для цього закладу є те, що висококваліфіковані молоді спеціалісти після закінчення навчання залишаються без роботи. Це неприпустимо!

- Дійсно ця проблема тривожить усіх нас, тому в найближчий час разом з депутатським корпусом обговоримо проблему центру, будемо старатися допомогти коштами обласного бюджету, аби вирішити першочергові питання, а це – заміна вікон та дверей, а також перекриття понад 2 тисячі квадратів даху. Також будемо клопотати перед підприємцями з іноземними інвестиціями про працевлаштування ваших кваліфікованих випускників, - наголосив Михайло Рівіс, додавши: - Чимало з них сьогодні змушені працювати за кордоном через низькі зарплати та незатребуваність на регіональному ринку праці.

Насамкінець гостям було цікаво побачити новий креативний напрям популяризації книги, а саме – створення книжкової виставки-інсталяції «Різдвяно – новорічна феєрія». Тут їх зустріла новорічна красуня «книжкова ялинка» та  новорічний «книжковий камін».

Джерело: Прес-служба Закарпатської облради

 

 

28 грудня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів