Гостинці дарували і в ромському дитсадку закарпатського Берегова

Гостинці дарували і в ромському дитсадку закарпатського Берегова
У переддень Нового року святково-подарункові пристрасті вирували у також у дитсадку № 17, яким завідує Марія Штефан.

 

До речі, у цьому дошкільному навчальному закладі виховується майже п‘ятдесят ромських діточок. Гостинці їм привезли та урочисто роздавали куратор дияконічного відділу Закапатської реформатської церкви Бейло Нодь, директор Берегівської філії товариства "Фішер" (фабрика, яка для Європи випускає лижі та ключки) Андраш Петрушка, працівник з вирішення соціально-побутових питань ромського населення Рудольф Папп, відомий підприємець Олександр Кун.

Від імені Святого Миколая та Діда Мороза високі гості спершу привітали ромську малечу, відтак послухали, як хлопчики та дівчатка декламують поезію. Невдовзі у їхні руки благодійники клали чималеньких розмірів пакети. У них – солодощі та інші речі, які неодмінно згодяться маленьким жителям Окремого хутора. Атрибут кожного пакета – зимова шапка-в‘язанка, яка, слід сподіватися, ще потішить ромів. Вони були веселі, щасливі та усміхнені. Водночас пані Марія на правах господині зробила невеличку екскурсію та розказала, що дитсадок за спонсорські кошти нині ремонтують, через що усе довкола захаращено будівельними матеріалами. І вже за лічені тижні його буде не впізнати.

Це й не дивно, адже спальні, ігрові кімнати, санвузол і харчоблок підлягають оновленню капітально. Ще більше про вирішення соціально-побутових питань у ромському поселенні розказав уже згадуваний Рудольф Папп. Зі своїми помічниками він завжди готовий підкласти плече допомоги будь-якій добрі добрій справі, що втілюється на Окремому хуторі. Якщо десь щось гальмується, шукає підтримку в міськраді, серед впливових берегівських людей тощо. У тому, що у переддень новорічно-різдвяних свят діти ромів отримали подарунки, його благодійницька заслуга вагома.

Михайло МІШИК

 

29 грудня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів