В Ужгороді провели традиційний футзальний «Кубок НОК України-2017»

В Ужгороді провели традиційний футзальний «Кубок НОК України-2017»
В Ужгороді у спорткомплексі «Юність» проходив традиційний розіграш «Кубку НОК України» з футзалу, присвячений пам’яті Олімпійського чемпіона 1956 року Йожефа Беци.

 

8 рік поспіль Асоціація футзалу Закарпаття, обласне відділення Національного олімпійського комітету України за повної підтримки та сприяння Федерації футболу Закарпаття, проводять цей масовий та надзвичайно цікавий турнір. Цього року він проводився серед команд юнаків 2009-2010 років народження (21-22 грудня) та дорослих колективів (23-24 грудня).

Як і минулого року турнір був благодійним та усі зібрані від спонсорів й учасників змагань кошти йдуть на святкові подарунки, навчальні та спортивні принади для дітей, які виховуються та навчаються у дитячих будинках Закарпатської області.

За допомогою партнеру заходу ГО «I BELIEVE IN U» частина подарунків була та буде передана вихованцям дитячих будинків у Іршавському та Берегівсьому районах, а представниками Асоціації футзалу Закарпаття - Березнянщини та Мукачівщини.

У перші 2 дні змагань, 21-22 грудня, змагалися футзальні команди юнаків Закарпаття, а також гості з Донеччини та Луганщини. Запекла боротьба тривала у багатьох іграх груп та самими цікавими виявилися вже ігри у боротьбі за кінцеві місця.

У грі за третє місце сильнішими виявилися юнаки Фаворита (Великий Березний), які у важкій боротьбі здолали однолітків з команди Мункач-2009 (Мукачево) з рахунком 2:0.

Переможцем турніру юнаків стала команда СДЮСШОР 2009 (Ужгород), яка у фінальній грі змогла нав’язати свою гру та переконливо здолала команду Зінедін 2010 (Ужгород) з рахунком 5:0.

Хотілося б відзначити спонсорів та партнерів турніру, які приготували подарунки для учасників змагань юнаків та дорослих і передали подарунки для дитячих будинків. Генеральним партнером вже вкотре виступила рекламна компанія «ЄВРОСТАНДАРТ». Спортивним партнером усіх заходів Асоціації футзалу Закарпаття вже багато років поспіль є спортивний бренд «JOMA». Головними спонсорами та партнерами заходу виступили: ТОВ «ЕКО-СЕРВІС», ТМ «SILVER», ТОВ «ІНТЕРКЕШ Україна», ТМ «ВЕНЕТО». Приймаючий готель - Інтурист «Закарпаття». Головний інформаційний партнер - Закарпатський журнал для цікавого відпочинку «П’ятниця».

За дитячим турніром почалися змагання дорослих. Знову, як і минулі роки, бажаючих взяти участь було занадто багато - 57 колективів виявили таке бажання. І що тішить, це були команди не тільки із Закарпаття, а й з Волині, Тернопільщини, Львівщини, Херсонщини, Дніпра та Київщини, а також кілька команд із за кордону. Та до участі було допущено 25 команд, які змагалися у 8 підгрупах та виборювали перепустки до 1/8. У цьому раунді усі 8 поєдинків були цікавими та переможцями стали сильніші.

Дуже цікавими виявилися ігри 1/4 фіналу, де команди Вікінг (Ужгород) тільки у післяматчевих пенальті поступилася Алекс (Мукачево) - 2:2 (2:3), а ще одна мукачівська команда Беркут у запеклій боротьбі здолала одного з фаворитів турніру команду Медея (Оріховиця) з рахунком 3:2. Команда Севлюш (Виноградово) здолала втомлену після першого ігрового дня команду Мечта (Ужгород/Мукачево) з рахунком 6:0, а Страйвер-Лобда (Ужгород) був сильнішим за минулорічного переможця Проспект (Ужгород) - 5:1.

У першій півфінальній грі зустрілися 2 команди з Мукачева. Гра була дуже рівною та команда Алекс змогла вирвати перемогу у Беркута - 3:2. У другому півфіналі перемогу святкувала Страйвер-Лобда (Ужгород), яка на правах господаря володіла ініціативою протягом усієї гри та здолала Севлюш (Виноградів) з рахунком 5:3.

За згодою вже досить втомлених обох команд, за 3-є місце було вирішено пробивати одразу післяматчеві пенальті, де пощастило більше гравцям Беркут (Мукачево), які й стали бронзовими призерами турніру перемігши Севлюш (Виноградів) з рахунком 6:5.

Перший тайм фінальної гри був досить рівним та вправнішою виявилися гравці команди Алекс (Мукачево), які забили першими. Тільки після пропущеного у свої ворота м’яча активізувалися лідери команди Страйвер-Лобда (Ужгород) і спочатку зрівняли рахунок у грі, а згодом забили ще тричі, встановивши фінальний рахунок гри - 4:1. Тож, переможцем VІІI Всеукраїнського благодійного турніру з футзалу пам’яті Олімпійського чемпіона 1956 року Йожефа Йожефовича Беци «КубоК НОК України 2017» стала команда Страйвер-Лобда (Ужгород). 2 місце - за командою Алекс (Мукачево). 3 місце - команда Беркут (Мукачево).

На урочистому нагородженні голова Асоціації футзалу Закарпаття Денис Близнець, представник відділення НОК України у Закарпатській області Анатолій Плєханов вручили переможцям та призерам дипломи, медалі, кубки й призи від партнерів і спонсорів заходу.

Загалом у цьогорічному турнірі прийняло участь 171 юнак 2009-2010 р.н. та 318 гравців дорослих команд.

Джерело: НОК України

 

31 грудня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів