Закарпатські шахісти завершили 2017 рік турніром

Закарпатські шахісти завершили 2017 рік турніром
Варто згадати такі солідні і масові турніри, як Меморіали Степана Ткаченка та Георгія Кірпи, дитячі змагання «Біла тура», Кубок ПАДІЮНа, Меморіал Тиграна Петросяна, чемпіонат області та обласного центру з класичних шахів, традиційний товариський матч Ужгород-Мукачево, турнір пам’яті померлих шахістів тощо.

 

Завершили 2018 рік ужгородські шахісти теж на мажорній ноті, взявши участь у сильному передноворічному бліц-турнірі, який відбувся 24 грудня, напередодні католицького Різдва, у шаховому клубі СЦД «Ювентус». За перемогу боролися дев’ять кандидатів у  майстри та 9 першорозрядників, які грали за коловою системою. Потужним стартом – 5 перемог поспіль – турнірну таблицю впевнено очолив один із фаворитів Юрій Ісак. У шостому турі на лідера чекало нелегке випробування в протистоянні зі ще одним фаворитом Олександром Подгорновим. Напружена боротьба завершилася перемогою Олександра, тож на верхніх щаблях утворилося двовладдя. Попереду в обох претендентів на перемогу було чимало сильних суперників і складних поєдинків. Дивно, але в наступних одинадцяти партіях обидва конкуренти не втратили жодного очка! Фінішу обидва дісталися з чудовим результатом  – 16 очок із 17 можливих. Але перший приз останнього турніру року дістався Олександру Подгорнову, який переміг конкурента в особистій зустрічі.

Третю сходинку спортивного п’єдесталу посів Михайло Балога, який теж потужно виступив, набравши 14,5 очка, але поступився обом переможцям.

У бліц-турнірі, як завжди, грали багато ветеранів, старших за 60 років. Перший приз у цій номінації дістався Аркадію Воровичу (11 очок). А другу і третю позицію з 10 очками посіли Віктор Шталь та Володимир Артамонов.

Після завершення змагання, коли стихли шахові пристрасті,  в клубі відбулося засідання Ужгородської міської федерації шахів. Голова федерації Семен Найгебавер прозвітував про роботу федерації  за останні чотири роки. Її діяльність протягом звітного періоду, за одностайної думки присутніх, була визнана задовільною. Альтернативи Семену на наступну каденцію не знайшлося, тож зі стовідсотковою підтримкою він знову переобраний на посаду голови міської федерації й очолюватиме разом зі своєю командою розвиток шахової гри в обласному центрі наступні чотири роки.

Аркадій ВОРОВИЧ

 

01 січня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів