Закарпатцям передпенсійного віку про нові правила виходу на пенсію

Закарпатцям передпенсійного віку про нові правила виходу на пенсію
Ці зміни запроваджуються в рамках пенсійної реформи.

 

З 1 січня 2018 року в Україні набули чинності зміни правил виходу на пенсію. Зміни запроваджуються в рамках пенсійної реформи. Так, збільшується з 15 до 25 років мінімальний страховий стаж, який потрібно мати українцям, щоб претендувати на пенсійні виплати. Протягом наступних десяти років вимоги до страхового стажу продовжать рости на один пункт, інформує glavcom.ua

З урахуванням того, що реформа не передбачає підвищення пенсійного віку, право виходу на пенсію тепер матимуть чоловіки і жінки, які досягли відповідно 60 і 58,5 років (згідно з попередньою пенсійною реформою від 2011 року пенсійний вік жінок до 2021 року також зросте до 60 років ) і які мають мінімум 25 років страхового стажу.

У той же час реформа передбачає можливість придбання пенсійного стажу в разі його нестачі. За один рік потрібно буде заплатити близько 17 тисяч гривень (600 доларів).

При цьому передбачено, що з 2018 року люди, у яких буде страховий стаж від 15 до 25 років, отримають право вийти на пенсію після досягнення 63-річного віку. З 2019 року можливість вийти на пенсію також з'явиться у людей, які будуть мати стаж від 15 до 16 років, проте вони зможуть скористатися правом на пенсійні виплати тільки в разі досягнення 65-річного віку.

Тим людям, які не матимуть необхідного мінімального страхового стажу, держава буде виплачувати після досягнення 63 років соціальну допомогу розміром менше, ніж мінімальна пенсія.

 

02 січня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів