Закарпатці, не забувайте про "Укрпошту"!

Закарпатці, не забувайте про "Укрпошту"!
З 1 січня 2018 року "Укрпошта" підвищила вартість своїх послуг у середньому на 16%. Зокрема, пересилання поштових відправлень у межах України зросли на 12,3%, за кордон – на 43,2%

 

Такі цифри раніше наводила Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сфері зв’язку та інформатизації, яка затвердила нові граничні тарифи на універсальні послуги поштового зв’язку.

 

Водночас "Укрпошта" заявляла, що вона "спрощує та знижує тарифи на універсальні послуги за основними видами відправлень". На практиці це виглядає так. Відправлення листа чи поштової картки до 20 грамів коштувало 4 грн, а від 20 до 50 грамів - 5 грн. Від 1 січня ці два тарифи об'єднали в один і відтепер потрібно купувати марку за 5 грн. "Укрпошта" стверджувала, що підвищення становитиме 0%. Насправді ж звичайні листи мають вагу до 20 грамів і користувачам послуг відтепер доводиться платити на гривню більше. Подібну "арифметику" "Укрпошта" застосувала й до інших тарифів. Водночас листи вагою від 1 до 3 кг здешевшали вполовину.

 

Зросли тарифи на пересилання посилок вагою від 1 до 3 кг по Україні, а від 4 до 10 кг - здешевшали.

"Для нас було важливо вирівняти перекоси у тарифах. Тому ми їх спрощуємо та приводимо до єдиної логіки. Так, вартість відправлень посилок від 3 кг була неконкурентна і завелика. Після змін тарифи будуть найдоступнішими на ринку поштово-логістичних послуг в усіх вагових категоріях. А оновлення зонування для міжнародних відправлень дасть можливість розвивати важливі для клієнтів ключові напрямки пересилання", – зазначив виконувач обов'язків гендиректора "Укрпошти" Ігор Смілянський.

Відкоригували й міжнародні тарифи.

 

"На жаль, у ЗМІ розповсюджується некоректна інформація щодо нових тарифів на універсальні послуги. Хочу заспокоїти клієнтів та повідомити, що зростання вартості міжнародних відправлень на 43% (дані Нацкомісії – ред.) не відбувається, а у більшості груп відправлень тарифи навіть знижені. Наприклад, дешевшими стане проста внутрішня письмова кореспонденція, посилки вагою понад 3 кг як у межах області, так і в межах України за рахунок зменшення доплати за 1 кг. Тобто чим більша вага посилки, тим менше заплатить клієнт. Для тих, хто пересилає міжнародні посилки вагою до 10 кг, наприклад, до США, Австралії, Китаю, тариф також знижено в найпопулярнішій вазі від 6 до 10 кг", – сказав перший заступник гендиректора "Укрпошти" Олександр Перцовський.

Збільшення граничних тарифів на універсальні послуги поштового зв’язку з міжнародної доставки стосується лише листів і бандеролей.

Джерело: ТСН

 

02 січня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів