До Зимової Олімпіади в пріоритеті державного фінансування – біатлон та фрістайл

До Зимової Олімпіади в пріоритеті державного фінансування – біатлон та фрістайл
На підготовку спортсменів до зимових Олімпійських ігор-2018 Україна виділила 120 мільйонів гривень, половину з яких віддадуть біатлоністам.

 

Про це розповів керівник відділу зимових видів спорту Міністерства спорту України Даніль Амирханов.

"Ми проаналізували виступи наших спортсменів і поділили їх на три категорії. В елітну групу потрапили 15 біатлоністів, а також фрістайліст Олександр Абраменко. Вони отримують набагато більше грошей на підготовку, ніж представники двох інших груп: провідної та перспективної", – розповів він.

Амирханов вважає логічним те, що найбільше грошей виділили саме на біатлон, адже у цьому виді спорту українці досягають найкращих результатів.

"Загалом на зимові види спорту держава виділила 120 мільйонів гривень, 60 з них ми направили на біатлон. Вважаю це рішення є логічним, оскільки саме в цьому виді спорту українці мають найбільші успіхи. Ну а ще 60 мільйонів розподілили на інші зимові види спорту", – сказав він.

Приємно, що головним тренером збірної України з фрістайлу є представник Закарпаття Енвер Аблаєв. Тож будемо тримати кулаки за його вихованця. Вже забезпечив собі право виступів на Олімпіаді ще один наш земляк гірськолижник Іван Ковбаснюк, також виборює ліцензію на кубках та чемпіонатах світу й краща сноубордистка України - ужгородка Аннамарі Чундак.

Зазначимо, Зимові Олімпійські ігри в корейському Пхенчхані проходитимуть з 9-го по 25 лютого 2018 року.

 

02 січня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів