УжНУ та Карлів університет в Празі підпишуть нову Угоду про співпрацю

УжНУ та Карлів університет в Празі підпишуть нову Угоду про співпрацю
Тепер — на "юридичному рівні"...

 

Напередодні Різдва Христового за григоріанським календарем, у м. Празі (Чеська Республіка) відбулася робоча зустріч заст. декана юридичного факультету з міжнародних зв’язків, директора НДІ державно-конфесійного права та державно-церковних відносин УжНУ, доцента Олександра Білаша (архімандрита Євфросина) з заст. декана юридичного факультету з міжнародних зв’язків Карлового університету в Празі, професором Міланом Дамогорським (prof. JUDr. Milan Damohorský, DrSc.).

У зустрічі, яка відбулася за дорученням декана юридичного факультету УжНУ, професора Ярослава Лазура, також взяли участь член Колегіуму ректора Карлового університету в Празі, професор Ян Благослав Лашек (prof. ThDr. Jan Blahoslav Lášek, Dr.h.c.mult.) та керівник міжнародного відділу юридичного факультету Карлового університету в Празі, доктор Давід Когоут (JUDr. David Kohout, Ph.D.).

Під час зустрічі була досягнена домовленість про підписання нової розширеної Угоди про співпрацю між юридичними факультетами Ужгородського національного університету та Карлового університету в Празі. Серед основних домовленостей, що мають увійти до тексту Угоди потрібно відзначити такі як двосторонній семестровий обмін студентами, докторантами та професорсько-викладацьким складом в рамках додаткового компоненту мобільності; партнерська участь викладачів, науковців та студентів у міжнародних проектах та програмах, що фінансуються Європейською Комісією та Міжнародним Вишеградським фондом; участь у наукових конференціях, семінарах факультетів-партнерів; публікація наукових статей у провідних наукових журналах та ін. Нагадаємо, що у жовтні 2016 року двотижневе науково-педагогічне стажування на базі юрфаку чеського вишу пройшов доцент кафедри кримінально-правових дисциплін та міжнародного кримінального права УжНУ, к. ю. н. Ярослав Ступник (http://www.uzhnu.edu.ua/uk/news/dotsent-uzhnu-stazhuvavsya-v-karlovomu-universiteti-v-prazi-.htm), у березні-квітні 2017 року за програмою Erasmus+ (Staff mobility for teaching) з циклом лекцій з тематики державно-конфесійного права у Карловому університеті перебував к.ю.н., доц. Олександр Білаш, а наразі за програмою мобільності за обміном на навчання у Карловому університеті в Празі перебуває аспірант юридичного факультету та викладач кафедри адміністративного, фінансового та інформаційного права УжНУ, магістр права Яна Фенич.

На закінчення зустрічі присутні поздоровили та привітали один одного з Різдвом Христовим та з Новим 2018 Роком. 

Джерело: Сайт УжНУ

 

05 січня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів