Лікаря первинної допомоги закарпатці зможуть обрати вже навесні

Лікаря первинної допомоги закарпатці зможуть обрати вже навесні
Якщо бути точнішим — з 1 квітня.

 

МОЗ України анонсувало старт кампанії з вибору лікаря первинної допомоги в квітні 2018 року. Про це повідомляє прес-служба відомства.

У своєму повідомленні МОЗ перерахував, що повинні зробити комунальні заклади первинної допомоги в 2018 році в рамках реалізації медреформи.

Серед іншого там значиться «активне інформування та підписання з пацієнтами декларацій про вибір лікаря первинної допомоги».

«Старт кампанії з вибору лікаря первинної допомоги почнеться з квітня 2018 року. До цього часу підписання декларацій про вибір лікаря відбувається в пілотному режимі. Це зроблено для того, щоб лікарі мали час навчитися користуватися функціоналом медичної інформаційної системи, а також для тестування центрального компонента електронної охорони здоров'я», - сказано в повідомленні.

Також комунальні заклади первинної допомоги протягом 2018 року мають реорганізуватися в некомерційні комунальні підприємства. Тільки медичні установи в статусі комунальних некомерційних підприємств зможуть укласти договори з Національною службою здоров'я України та отримувати пряме фінансування за надані послуги з державного бюджету.

Поряд з цим лікарні повинні забезпечити комп'ютеризацію, вибрати медичну інформаційну систему і підключитися до електронної системи охорони здоров'я, отримати електронні цифрові підписи для закладу і лікарів; привести матеріально-технічне забезпечення установи у відповідність з табелем технічного оснащення; забезпечити надання первинної медичної допомоги в вихідні, свята і для заміни основного лікаря у відпустці, на лікарняному або при підвищенні кваліфікації; укласти договір з Національною службою здоров'я України.

У січні буде оголошений конкурс на посаду голови цієї служби, до липня вона повинна почати роботу.

Джерело: «Слово і Діло»

 

09 січня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів