Свято має тривати: в Ужгороді влаштували вертепне дійство

Свято має тривати: в Ужгороді влаштували вертепне дійство
Сьогодні, 9 січня, в Ужгороді влаштували справжнє вертепне дійство за участі творчих колективів міста.

 

Багатьох містян цікавило питання, чому саме сьогодні, вже після Різдва, вертеп завітав до Ужгорода. Тож відповідаємо, що дійство «Христос родився! Всім возвіщаєм!» цього року стало частиною масштабного Міжнародного фестивалю «Василля», який урочисто відкриють в Ужгороді 12 січня.

«Все ж Різдво – це родинне свято, тому всі учасники нашого заходу безумовно захотіли провести його у колі своїх найближчих людей», – зазначила начальник управління у справах культури, спорту, сім’ї та молоді Ужгородської міської ради Ольга Василиндра.

А учасники заходу – це талановиті вихованці Ужгородського міського центру дозвілля, зокрема народний фольклорно-етнографічний ансамбль «Ужгород» та зразковий вокальний ансамбль «Перлинка», народний камерний хор інтелігенції Ужгорода «Кредо», учні школи №8, колектив колядників «Різдво по-ужгородськи», колядницькі колективи Свято-Троїцького храму та Горянської ротонди.

Біблійні образи втілили діти і дорослі, оздобивши їх звучанням улюблених колядок. Дійство проходило на головній міській сцені на площі Театральній. Глядачами ж стали понад сотню ужгородців та їхніх діток. Містяни радо фотографувалися з акторами вертепу й наголошували, що свято видалося дуже щирим.

Вже цими вихідними Ужгород прийматиме ІІ Міжнародний гастрономічно-колядницький фестиваль «Василля», а у Музеї народної архітектури та побуту відбудуться традиційні «Коляди у старому селі». Анонс заходів вже оприлюднено на сайті Ужгородської міськради.

Долучайтеся! І нехай Різдвяна зірка зігріває всіх нас теплом і Божою благодаттю.

uzhgorod.net.ua

 

09 січня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів