У 2017-му місцеві скарбниці Закарпаття отримали понад 3,3 млрд грн податків

У 2017-му місцеві скарбниці Закарпаття отримали понад 3,3 млрд грн податків
За січень-грудень 2017 року місцеві бюджети області поповнилися на 3 млрд 340 млн грн. Порівняно з 2016 роком приріст надходжень склав 654,8 млн грн.

 

За статистикою головного податкового відомства Закарпаття, основними податками-рекордсменами, що наповнили місцеві бюджети краю в минулому році, стали: податок на доходи фізичних осіб, єдиний податок, плата за землю та акцизний податок.

Як і зазвичай, основою місцевих бюджетів регіону є податок на доходи фізосіб. Його минулоріч надійшло понад 2,2 млрд грн. У зрівнянні з 2016 роком, його надходження збільшились на 715 млн грн.

Наступним за розміром серед лідерів податкових надходжень до місцевих скарбниць є єдиний податок. За  2017 рік  його розмір склав близько 435 млн грн. Збільшення щодо 2016-го – на 144,2 млн грн.

Третій податок – це плата за володіння або користування землею. Минулого року до місцевих бюджетів Закарпаття внесено понад 281,8 млн грн плати за землю. Це на 57,2 млн грн більше, у порівнянні з 2016-им.

Акцизний податок з реалізації суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів вийшов на четверту позицію. Надходження минулого року становлять більше 220,2 млн грн.

Зважаючи на рівень надходжень податків до місцевих бюджетів, фахівці органів ДФС Закарпаття зауважують, що активність бізнесу, фінансова децентралізація, створення легального ринку зайнятості, виплати офіційної заробітної плати, а також сплата прозоро і в повному об’ємі податків та зборів підприємницькою громадою, дають змогу забезпечити додаткові бюджетні резерви для соціально-економічного розвитку нашої області.

ДФС у Закарпатській області

 

11 січня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів