Уперше в історії УжНУ кількість усіх студентів перевищила 14,5 тисяч

Уперше в історії УжНУ кількість усіх студентів перевищила 14,5 тисяч
11 січня відбулося засідання конференції трудового колективу Ужгородського університету, на якому понад 300 ужнівців заслухали звіт ректора про діяльність вишу в минулому році.

 

Захід розпочався з виступу представників Навчально-дослідницької лабораторії української літератури та фольклору Закарпаття, що функціонує на філфаку під керівництвом доцента Оксани Тиховської, котрі вітали присутніх з новорічними святами, бажали альма-матер процвітання. За щедрівки й колядки ректор Володимир Смоланка почастував студентів солодощами.

Відтак після виконання Гімну України перейшли до робочої частини. У зв’язку з кадровими змінами чи завершенням навчання делегатів конференції колективу внесли зміни до складу цього органу. Також на заповнення вакантних місць ввели нових осіб до Вченої ради УжНУ.

Володимир Смоланка

Після цього ректор Володимир Смоланка представив звіт про роботу Ужгородського національного університету в 2017 році.

«Наш університет зміцнив позиції серед лідерів: посідає 20 місце в консолідованому рейтингу понад трьохсот вишів України», – відзначив Володимир Іванович.

У 2017-му вперше в історії УжНУ кількість усіх студентів перевищила14,5 тисяч, а іноземних здобувачів фаху – 1100. Крім того, торік уперше зараховано понад 5 тисяч першокурсників. Цього вдалося досягти попри високу конкуренцію між ВНЗ, доступність освіти за кордоном, несприятливі економічні й демографічні фактори. Отож, підкреслив ректор, здобутки свідчать про поліпшення вітчизняних і міжнародних позицій та благополуччя УжНУ. А щоб досягти дальших успіхів, збільшуватимуть кількість спеціальностей, зокрема й для іноземних студентів.

Поступ став можливим і завдяки інформатизації навчання (активно використовують програми Moodle, Microsoft Imagine), удосконаленню матеріально-технічної бази, фінансуванню бібліотеки УжНУ.

Активний розвиток науки в 2017 році підтверджують виконання низки проектів на суму понад 10 млн грн і ґран-прі в номінації «Науково-дослідна діяльність навчального закладу» на міжнародній виставці «Освіта та кар’єра – День студента—2017». Також УжНУ здобув почесне звання «Лідер післядипломної освіти».

Приділили увагу й участі в програмах академічної мобільності. Примітно: не тільки представники УжНУ стажувалися в Європі, а й до нашого вишу за програмами обміну приїхали понад 70 іноземців.

У 2017-му здійснено капітальний ремонт приміщень медичного, юридичного, хімічного, фізичного підрозділів, на факультеті здоров’я та фізичного виховання, бібліотеки, ректорату. Крім того, університет узяв на баланс 2 приміщення Ужгородської центральної міської клінічної лікарні, де містяться лекційні двох кафедр медичного факультету.

Ректор Володимир Смоланка також окреслив фінансове становище університету. Надходження загального фонду сягнули понад 178 млн грн, спеціального – майже 170 млн грн. Найбільше коштів спрямовано на заробітні плати працівникам. До того ж зросли обсяги витрат на матеріальну допомогу і заохочення. Зокрема, надбавки мали викладачі, які за результатами загальноуніверситетського рейтингу стали найкращими, а також автори статей у виданнях, що входять до міжнародних наукових баз даних. У 2018-му році такі заохочення становитимуть +15 % до зарплати.

–Дякую всім за роботу. Упевнений: із не меншим ентузіазмом працюватимемо в 2018 році, – підсумував Володимир Смоланка.

Декан факультету туризму та міжнародних комунікацій Наталія Габчак і очільник факультету іноземної філології Михайло Рошко взяли участь в обговоренні звіту ректора та визнали роботу УжНУ в 2017 р. задовільною.

Ольга Брайлян,

фото Роберта Папп

Медіацентр УжНУ

 

12 січня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів