Завдяки програмі Еразмус+ студенти Ужгородського та Кошицького університетів плідно поспілкувалися

Завдяки програмі Еразмус+ студенти Ужгородського та Кошицького університетів плідно поспілкувалися
А на попередній зустрічі з керівництвом УжНУ йшлося про створення літньої школи для фармацевтів та біологів на території біобази УжНУ в Колочаві та відповідно її оновлення, можливості спільних досліджень у галузі біології та фармації.

 

11 січня в залі засідань Вченої ради УжНУ відбулася зустріч студентів медичного та біологічного факультетів із представниками  Університету ветеринарної медицини та фармації Кошиць.

Ужгородський національний університет співпрацює словацьким вишем у рамках реалізації програми Еразмус+. Попередньо відбулася зустріч представників закордонного університету пані проректорки Зіти Фаіксової, завідувачки кафедри фармакогнозії та ботаніки Ярміли Ефтімової, інституційних Erasmus-координаторок Моніки Гарчарової та Лібуші Боднарової із керівництвом УжНУ.

Мирослава Лендьел та представниці Університету ветеринарної медицини та фармації Кошиць

Зокрема, йшлося про створення літньої школи для фармацевтів та біологів на території біобази УжНУ в Колочаві та відповідно її оновлення. Крім того, говорили про можливості спільних досліджень у галузі біології та фармації. Відтак колеги зі Словаччини поспілкувалися з нашими студентами.

З десяток ужнівців, серед яких студенти І–V курсів, та аспіранти вже цього семестру вирушать на 13 тижнів навчатися до Словаччини, де опановуватимуть тонкощі мікробіології та фармації – про те, що їх чекатиме, власне, й говорили.

Проректорка УжНУ з науково-педагогічної роботи Мирослава Лендьел зауважує:

– Наші студенти мають можливість навчатися у Словаччині, а викладачі із кошицького університету – стажуватися у нас. Нині йдуть перемовини про те, що їхні студенти теж матимуть змогу навчатися тут. Позитив такої співпраці в тому, що студенти здобувають освіту в Україні і в той же час навчаються в закордонному ВНЗ. Для молоді це досвід, можливість порівнювати реалії, вивчати мову, знайомитися з новою культурою. До того ж такі проекти стають основою для більш тісної співпраці між вишами.

Ксенія Шокіна

Медіацентр УжНУ

 

12 січня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів