Закарпатська "богиня фортепіано" виступила з "різдвяним концертом" на своїй малій батьківщині

Закарпатська "богиня фортепіано" виступила з "різдвяним концертом" на своїй малій батьківщині
У Виноградівському міському будинку культури відбувся чудовий святковий концерт за участі народної артистки України Етели Чуприк, самодіяльного народного оркестру народних інструментів під керівництвом заслуженого працівника культури України Віктора Марушки та жіночого камерного хору викладачів Виноградівської ДШМ ім. Б. Бартока (керівник – Світлана Гнетило).

 

У переповненому залі присутніх вітали зі святами ведучі заходу Наталія Сорводі та Наталія Вейконь. Першими виступили Марта та Габріелла Федорко, у виконанні яких прозвучала всесвітньовідома «Тиха ніч».

Потім у виконанні народного оркестру прозвучали «Різдвяний фестиваль» Андерсона та колядки. Репертуар надав позитивний поштовх для відзначення зимових свят.

У другій половині концерту аудиторія мала змогу насолодитися грою на фортепіано народної артистки України Етели Чуприк, яка зачарувала публіку своєю майстерністю. Талановита музикантака, учениця Юдіти Гергель концерт присвятила своїй вчительці. У її виконанні прозвучали «Концертіно» Шварца, «Соната» Моцарта, твори Лисенка та Шопена.

Відомо, що Етела Чуприк часто виступає за кордоном. На концерті у Будапешті, де грала перед русинським товариством, проживаючим в Угорщині, нащадки наших земляків зібрали кошти на підтримку Виноградівської ДШМ, тож наша зірка передала їх директору школи мистецтв Віктору Марушці для оновлення музичних інструментів. У вітальному слові народна артистка України поділилася планами на майбутнє. Серед них – створити у Виноградові культурний центр.

На завершення голова Виноградівської райдержадміністрації Михайло Русанюк вручив Етелі Чуприк пишний букет і щиро подякував за те, що не забуває своє рідне місто, земляків, даруючи їм незабутні хвилини насолоди музичним мистецтвом.

Маргарита Станко, "НВ"

 

12 січня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів