Закарпатська драматургія увійшла до антології української драми для дітей та підлітків

Закарпатська драматургія увійшла до антології української драми для дітей та підлітків
17 січня у Києві відбудеться презентація першої антології п’єс для дітей та підлітків за час незалежності України – «Драмовичок». До книги увійшло 20 п’єс – різних за жанром і стилістикою.

 

Репрезентують видання автори різних поколінь – від «патріарха» дитячої літератури Всеволода Нестайка до наймолодшої «казкарки» Анни Багряної. Збірка містить драматургію для малої сцени і для великої, мюзикли та п’єси для лялькового театру. Є твори, які неодноразово ставилися в Україні та за її межами, а є ті, що лише чекають на світло рампи.

Приємно, що до антології увійшла п’єса закарпатського драматурга Олександра Гавроша «Цирк Івана Сили». У 2011 році вона зайняла перше місце у міжнародному конкурсі «Коронація слова» у номінації п’єси для дітей. Того ж року була з успіхом поставлена на сцені Закарпатського обланого академічного театру ляльок «Бавка» головним режисером Наталією Орєшніковою. Вистава також стала лауреатом міжнародного театрального фестивалю «Інтерлялька».

Антологія дитячої та підліткової п’єси  вийшла у видавництві «Світ знань». Презентація «Драмовичка» та інших драматургічних збірників Національного центру театрального мистецтва імені Леся Курбаса планується провести і в Ужгороді.

Uzhgorod.net.ua

 

13 січня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів