До уваги закарпатських платників на спрощеній системі оподаткування!

До уваги закарпатських платників на спрощеній системі оподаткування!
Про максимальні ставки єдиного податку.

 

Податківці звертають увагу платників даної категорії, що ставки єдиного податку для платників першої групи встановлюються у відсотках (фіксовані ставки) до розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня податкового (звітного) року, другої групи - у відсотках (фіксовані ставки) до розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року, третьої групи - у відсотках до доходу (відсоткові ставки) (стаття 293 Податкового кодексу України).

Законом України від 07 грудня 2017 року № 2246-VІІІ «Про Державний бюджет України на 2018 рік» з 1 січня 2018 року встановлено мінімальну заробітну плату у розмірі 3723 гривні. Прожитковий мінімум для працездатних осіб складає 1762 гривні.

Враховуючи, що фіксовані ставки єдиного податку встановлюються сільськими, селищними, міськими радами або радами об’єднаних територіальних громад,  вони не можуть перевищувати для першої групи 10%  розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, а для другої групи - 20% МЗП.

Таким чином, максимальні ставки єдиного податку складають:

– для першої групи – 176,20 грн;

– для другої групи  – 744,60 грн.

Ставки податку для третьої  групи не змінились (5%  або  3%+ПДВ).

ДФС України

 

15 січня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів