На Виноградівщині музей леквару заманює туристів

На Виноградівщині музей леквару заманює туристів
Музей леквару в Ботарі відкрили ще в 2012 році. Сьогодні тут є не менше 15-ти видів повидла із різних ягід та фруктів, а також різні джеми з 28 країн світу. Відвідувачам пропонують продегустувати 6 сортів варення і в залежності від пори року їх види можуть змінювати.

 

Цікаво, що поряд зі стандартним абрикосовим, ожиновим чи полуничним туристам пропонують скуштувати і досить нестандартні варіанти, наприклад повидло із шипшини.Окрім того, що це смачно це ще й дуже корисно, оскільки в шипшині багато вітаміну С і її радять вживати для профілактики застудних захворювань. А от для покращення травлення варто їсти сливовий леквар.До речі, сливове повидло якраз і є справжнім лекваром. Технологія його виготовлення досить складна і тривала – інколи займає до 24-х годин, а якщо об’єми дуже великі то й півтори доби.

М-студіо

 

15 січня 2018р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів

Залишити коментар:

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без будь-яких попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані правоохоронним органам, якщо від них надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати посилання та рекламні повідомлення!

Необхідні поля позначені наступним символом:*