До Ужгорода з креативними ідеями приїдуть харківські активістки ІГ «Дитяча площАРТка»

До Ужгорода з креативними ідеями приїдуть харківські активістки ІГ «Дитяча площАРТка»
З 21 по 25 січня творча майстерня «Креативна журналістика» ІГ «Дитяча площАРТка» за методичної підтримки ХОГО "Харківський обласний гендерний ресурсний центр" проведе в Ужгороді сесії креативного спілкування з питань поширення інформації про права людини та гендерну рівність для дітей та дорослих.

 

В гості до ГО «Щасливі діти» та Закарпатського центру гендерної освіти відправляються активістки ІГ «Дитяча площАРТка» - Олена Зіненко, експертка з креативних стратегій, аспірантка кафедри медіакомунікацій соціологічного факультету ХНУ імені В.Н.Каразіна, Катерина Кравцова, викладачка ІГ «Дитяча площАРТка», тренерка, художник, методист творчих проектів КПНЗ «Харкiвський мiськiй комплексний центр клубiв за мiсцем проживання» та ІГ «Дитяча площАРТка», Інна Авраменко, координаторка проектів ІГ «Дитяча площАРТка» та Центру гендерної культури.

«Актуальним завданням, як для освіти, так і для громадських діячів є пошук інноваційних підходів та рішень, залучення як дорослих експертів, так і дітей, як експертів, та розробка універсальних інструментів спілкування дітей та дорослих, - вважає Олена Зіненко. - Журналістика — це сфера знань та вмінь, яка дає можливість розказати першим про все на світі, показати себе світу, донести свою думку про важливе. Проведення занять неформальної освіти зі школярами в форматі творчої журналістської майстерні відкриває нові можливості діалогу, звернення до дітей як до експертів, залучення їх до співтворчості в створенні змістовного медіаконтенту».

Мета програми відвідування — поширення знань про права дитини, гендерну рівність, протидію насильству за допомогою культурних практик. Завдання: створити умови для отримання позитивного досвіду з висловлювання своєї думки та налагодження діалогу з іншими, дати навички роботи з інформацією, навчити орієнтуватись в широкому полі фактів та вигадок, розвивати навички критичного мислення, навчити виробляти творчий продукт та презентувати його на публіці, повідомляють організатори заходу.

zakarpattya.net.ua

 

16 січня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів