Закарпатські бюджети на місцях минулоріч поповнилися за рахунок нерухомого майна десь на три десятки мільйонів!

Закарпатські бюджети на місцях минулоріч поповнилися за рахунок нерухомого майна десь на три десятки мільйонів!
Безперечним лідером у сплаті податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є власники майна – юридичні особи, ними сплачено понад 20,6 млн грн, що на 6,4 млн грн більше ніж за аналогічний період 2016 року.

 

У 2017 році власники нерухомості Закарпатської області перерахували до місцевих бюджетів понад 29,7 млн грн, що на 15 млн грн більше надходжень 2016 року.

Нагадуємо, що платники – юридичні особи самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня звітного року і до 20 лютого цього ж року подають до фіскальних органів області за місцезнаходженням об'єкта/об'єктів оподаткування декларацію з розбивкою річної суми рівними частками поквартально.

Водночас внесок платників – фізичних осіб протягом 2017 року – більше 9 млн грн. Громадяни сплатили податок у 2017 році за минулий рік за ставками і з урахуванням пільг 2016 року.

Про суму нарахованого податку на нерухоме майно громадян – фізичних осіб повідомляють фіскальні органи області за місцем податкової адреси, вручаючи податкові повідомлення-рішення до 1 липня звітного року. У разі незгоди з визначеною у податковому повідомленні сумою податку громадяни мають право звернутися до податкового органу за місцем реєстрації та провести звірку даних. Однак, зробити це вони мають протягом 60 днів з дня отримання податкового повідомлення, адже по завершенню цього терміну до моменту сплати податку буде нарахована пеня.

Джерело: ДФС у Закарпатській області

 

16 січня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів