На що надихнув закарпатський конкурс студента-художника з Києва

На що надихнув закарпатський конкурс студента-художника з Києва
Студент Національної академії образотворчого мистецтва м.Київ Юрій Копанський став призером «Срібного мольберта» у номінації «Міський пейзаж».

 

Для юнака мистецтво – це самовираження, і під час виконання першого конкурсного завдання, на думку журі, йому вдалося розкритися найкраще. Як працювалося під час конкурсу й на що надихнув «Срібний мольберт» ми цікавилися безпосередньо у Юрія.

«Цікаво, що під час виконання цього завдання у Хусті почався дощ. Я трохи схитрував і коли задощило, попросився до людей у квартиру на балкон, щоб писати звідти. Мене дуже легко і гостинно прийняли. Більше того: краплі води на полотні створили цікавий ефект потертості», – пригадує молодий художник. Можливо, саме це рішення й стало для Юрія ключем до перемоги.

Після завершення конкурсу хлопець почав працювати більш вільно: «На те, що я почав більше експериментувати в мистецтві вплинули, у тому числі, зустрічі-лекції із Сергієм Святченком та Павлом Керестеєм». 

Юрій Копанський каже: «Цей конкурс – класна можливість взяти участь у формуванні сучасного українського мистецтва. Я поки не маю власного стилю, але «Срібний мольберт» значно вплинув на його формування».

Джерело: Культурно-мистецька фундація Brovdi Art

 

16 січня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів