Не дуже приємний "сюрприз" для підприємців Закарпаття...

Не дуже приємний "сюрприз" для підприємців Закарпаття...
Ділові люди краю точно такого не очікували: урядовці підготували для них неприємну новину.

 

Кабінет Міністрів України пропонує зобов’язати всіх фізичних осіб-підприємців мати платіжні термінали, для забезпечення можливості безготівкових розрахунків. Такий проект постанови розробило Міністерство економічного розвитку і торгівлі.

КОЛИ. Обов’язок встановити платіжні термінали торкнеться всіх без винятку суб’єктів господарювання. Підприємцям, які працюють на загальній системі оподаткування, потрібно це зробити до 1 липня 2018 року. У платників єдиного податку другої та третьої груп, з торговою площею до 20 квадратних метрів, які працюють в містах, є час до 1 січня 2019 року, а для працюючих в селах – до 1 липня 2019 року. Підприємці, що працюють за спрощеною системою оподаткування повинні забезпечити можливість безготівкового розрахунку до 1 січня 2020 року.

ВИТРАТИ. За підрахунками Міністерства економіки, на установлення і обслуговування платіжного терміналу, підприємець в перший рік витратить більше 6 тисяч гривень. Нові вимоги торкнуться близько 183 тисяч малих і мікропідприємців. Відзначимо, що контролювати установку або наявність терміналу у підприємців, буде Державна фіскальна служба України.

Джерело: etcetera.media

 

16 січня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів