Проблеми пермакультури та екологічно-безпечного землеробства обговорять на міжнародному форумі в Ужгороді

Проблеми пермакультури та екологічно-безпечного землеробства обговорять на міжнародному форумі в Ужгороді
24-25 лютого 2018 року в Ужгородському національному університеті. проходитиме міжнародна науково-практична конференція “Пермакультура та екологічно-безпечне землеробство”.

 

Це міжнародне зібрання вчених та практиків, яке буде присвячене теоретичним і практичним аспектам проблем пермакультури і екологічно безпечного землеробства. Одним із важливих атрибутів конференції є можливість обговорити наукові здобутки, нові ідеї, зустріти давніх друзів і налагодити нові контакти з колегами із різних країн.

Пермакультура є принципом створення людських поселень та сільськогосподарських систем, що базуються на знанні екології та законів природи. Пермакультура — це перш за все система організації. Її мета — використовувати організуючу силу людського розуму для заміни мускульної сили або енергії природного пального. Метод пермакультури був розроблений в сімдесятих роках минулого сторіччя австралійцями Біллом Моллісоном та Девідом Холмгейном. Вперше був використаний системно австрійським фермером Зеппом Хольцером і з тих пір показав свою ефективність та набув широкої популярності як в помірних, так і в екстремальних умовах та кліматичних зонах та в різних сферах діяльності. Термін "пермакультура" виник як змішування термінів "стала культура" та "стале сільське господарство". Філософія пермакультури базується на трьох ідеях: турбота про Землю, турбота про людину та обмеження споживання.

Організатори:

  • Міністерство освіти і науки України;
  • Державний вищий навчальний заклад «Ужгородський національний університет», біологічний факультет, кафедра плодоовочівництва і виноградарства;
  • ГС "Пермакультура в Україні";
  • Permaculture SK;
  • Permaculture (CS);
  • Hungarian Permaculture Association;
  • “Permaculture and alternative Communities” informal group at the eFKa Women's Foundation

 

Наукова програма

Конференція передбачає роботу наступних секцій:

  1. Пермакультура, агроекологія, органічне землеробство, біологічний метод захисту рослин, екобудівництво, енергоефективність у вищих навчальних закладах. Особливості складання навчальних програм та викладання.
  2. Органічне землеробство та пермакультура. Біологічний метод захисту рослин. Біологічні препарати в землеробстві.
  3. Збереження та відтворення родючості ґрунтів, управління водними ресурсами, роль лісової і лучної рослинності у формуванні ґрунту, ґрунтова мікробіологія.
  4. Економічна та соціальна пермакультура (екологія в місті і сільській місцевості, сільське господарство за підтримки спільноти, розвиток регіонів). Пермакультура для дітей.
  5. Екобудівництво, екосанітарія, водопостачання та водовідведення. Енергозбереження та енергоефективні технології.

 Офіційні мови

Українська, англійська

Реєстрація

Для участі у конференції просимо пройти реєстрацію за посиланням: https://goo.gl/forms/OYaWfHuBzblKb1Go1

Джерело: Сайт УжНУ

Кінцевий термін реєстрації та подання тез: 25 січня 2018 року.

 

16 січня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів