Скільки отримуватимуть закарпатські лікарі у 2018 році?

Скільки отримуватимуть закарпатські лікарі у 2018 році?
Медичні розряди і зарплати.

 

Оскільки підписна кампанія (кампанія з укладання декларацій між сімейним лікарем та пацієнтом) розпочнеться тільки в квітні, а принцип зміни на другій та третій ланках медицини в цьому році взагалі не планується, оплата праці  лікарів проводитиметься відповідно до схеми тарифних розрядів. EtCetera розповість докладніше.

БЮДЖЕТ. 7 грудня 2017 року Верховна Рада України ухвалила підготовлений урядом проект Державного бюджету на 2018 рік. Він був розроблений у рамках трирічного бюджетного планування. В ньому зазначено, що прожитковий мінімум для працездатних осіб з 1 січня 2018 року становитиме 1762 гривні, з 1 липня – 1841 гривню, з 1 грудня – 1921 гривню. А мінімальна заробітна плата у місячному розмірі з 1 січня становитиме 3723 гривні (22,41 гривні за годину).

ПОСАДОВІ ОКЛАДИ.У розрахунках до місцевих бюджетів враховано розмір посадового окладу працівника І тарифного розряду Єдиної тарифної сітки на рівні 1762 гривень проти затверджених на 2017 рік 1600 гривень. Це найнижчий оклад в системі охорони здоров’я. Кожен наступний оклад, відповідно до розряду, збільшується на 100-400 гривень. Таким чином, посадовий оклад лікаря, чий тарифний розряд 25-й, становить 7947 гривень.

ЗАЗНАЧИМО. Лікарям медичних відділень протезно-ортопедичних підприємств та об’єднань посадові оклади встановлюються за тарифними розрядами, передбаченими для лікарів-хірургів відповідних кваліфікаційних категорій. А керівникам медичних закладів з базовою та неповною вищою медичною освітою – виходячи з тарифних розрядів посад фахівців відповідної кваліфікації, з урахуванням підвищення на 10-20%.

ТАРИФНІ РОЗРЯДИ ЛІКАРІВ

14, 13, 12, 11 розряди – лікарі-хірурги всіх найменувань, ендоскопісти, анестезіологи, лікарі загальної практики – сімейні лікарі: вищої кваліфікаційної категорії, першої кваліфікаційної категорії, другої кваліфікаційної категорії, без категорії.

10 розряд – інтерни, стажисти хірургічного профілю.

13, 12, 11, 10 розряди – лікарі інших спеціальностей: вищої кваліфікаційної категорії, першої кваліфікаційної категорії, другої кваліфікаційної категорії, без категорії.

9 розряд – інтерни, стажисти.

ТАРИФНІ РОЗРЯДИ МОЛОДШОГО МЕДИЧНОГО ПЕРСОНАЛУ

10, 9, 8, 7 розряди – акушерки, сестри медичні: операційних, перев’язувальних, відділень (груп, палат) анестезіології та інтенсивної терапії, пологових будинків (відділень, палат), відділень (палат) новонароджених та недоношених дітей, станцій (відділень) швидкої, невідкладної, екстреної медичної допомоги, кабінету з аудіометрії; оптометристи; помічники: лікаря-епідеміолога, лікаря-стоматолога; фельдшери усіх спеціальностей, лаборанти (фельдшери-лаборанти), медичні сестри загальної практики — сімейної медицини, лікарі зубні: вищої кваліфікаційної категорії, першої кваліфікаційної категорії, другої кваліфікаційної категорії, без категорії.

9, 8, 7, 6 розряди – інструктори, рентгенолаборанти, сестри медичні: поліклінік і стаціонарів, з дієтичного харчування, з лікувальної фізкультури, з масажу, зі стоматології, з фізіотерапії та інші; статистики медичні, техніки зубні, техніки-ортезисти-гіпсовиливальники: вищої кваліфікаційної категорії, першої кваліфікаційної категорії, другої кваліфікаційної категорії, без категорії.

3 розряд – молодші медичні сестри: буфетниці, ванниці, прибиральниці (палатні) та інші.

4 розряд – сестри-господарки, дезінфектор, молодші медичні сестри: операційних, перев’язувальних, палатні, з догляду за хворими.

5 розряд – реєстратор медичний.

СТАРШИМ: сестрам медичним, фельдшерам, акушеркам, технікам зубним та іншим фахівцям з базовою та неповною вищою медичною освітою – посадові оклади визначаються, виходячи з тарифних розрядів посад фахівців відповідної кваліфікації, з урахуванням підвищення на 10%.

Джерело: Медпросвіта

 

17 січня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів