УжНУ налагоджує співпрацю з Ужгородською міськрадою: студенти матимуть більше можливостей проявити себе

УжНУ налагоджує співпрацю з Ужгородською міськрадою: студенти матимуть більше можливостей проявити себе
Один із важливих пунктів взаємодії вишу й муніципалітету – спільна розробка тематики наукових робіт, орієнтованих на практичні аспекти місцевого розвитку

 

16 січня в залі засідань Вченої ради УжНУ відбулася планова зустріч представників Ужгородського національного університету й Ужгородської міської ради з питань налагодження дальшої співпраці. Сторони мали нагоду висловити свої пропозиції й бачення спільної роботи цьогоріч і на майбутнє.
 
«Ми зібралися для того, щоб обговорити ті ідеї, які є в університету та міськради. Разом з тим інтерес до перспективної діяльності виявили й представники громадськості, котрі теж мають нагоду запропонувати проекти, які б об’єднували громаду міста. З нашого боку свої пропозиції висловили співробітники різних підрозділів вишу», – зауважила під час зустрічі проректор з науково-педагогічної роботи УжНУ Мирослава Лендьел.

Заступник міського голови Олександр Білак висловив сподівання, що цим засіданням покладено початок великої співпраці, котра приноситиме користь місту.

Насамперед розподілили сфери відповідальності за конкретні галузі. Відтак обговорили низку питань. Зокрема, було запропоновано влаштувати Форум міського розвитку «Наука – бізнес – мешканці – влада», що матиме на меті поліпшення життя ужгородців. Планують його на кінець вересня – початок жовтня.

Також говорили про навчання працівників міськради й підвищення їх кваліфікації на базі університету, а крім того, – й про стажування студентів у міській раді в рамках планової практики чи за потребою міськради й згодою студента. Такий крок дасть змогу молоді здобути навички роботи в органі місцевого самоврядування й поглибити знання, які відтак допоможуть бути конкурентоспроможним на ринку праці.

Ще один із важливих пунктів дальшої співпраці – спільна розробка тематики наукових робіт, орієнтованих на практичні аспекти місцевого розвитку. Тобто, якщо в міста є потреба вирішити певне питання, його дослідженням можуть займатися студенти, аспіранти й науковці різних факультетів. Крім того, вирішили нагороджувати авторів найкращих робіт, влаштовувати публічні захисти. Якщо запропоноване розв’язання завдання в роботі з певних причин не підходить для реалізації на практиці, то саму ідею можна взяти за основу для розвитку міста щодо розробок інженерії, вирішення питань із озеленення тощо.

Разом з тим одноголосно погодили ідею підтримки талановитої молоді міста, проведення літнього університету для школярів, упровадження стипендії мера. Говорили й про інші актуальні моменти співпраці.

Усі домовленості про дальшу співпрацю вирішили закріпити на документальному рівні. Представники обох сторін сподіваються, що такі зустрічі відтепер будуть відбуватися щорічно на початку січня, аби мати змогу окреслити завдання на рік.

Ксенія Шокіна, Медіацентр УжНУ

 

17 січня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів