Минулоріч 593 молоді мами отримали в Ужгородському пологовому будинку свідоцтво про народження своєї дитини

Минулоріч 593 молоді мами отримали в Ужгородському пологовому будинку свідоцтво про народження своєї дитини
В обласному центрі Закарпаття отримати свідоцтво про народження своєї дитини можна, не виходячи з пологового будинку.

 

Шановні батьки! З метою підвищення ефективності роботи відділів державної реєстрації актів цивільного стану та якості обслуговування громадян у сфері державної реєстрації актів цивільного стану Мінюстом запроваджено пілотні проекти, зокрема і у Закарпатській області, які дають можливість оптимізувати процес надання послуг у сфері державної реєстрації актів цивільного стану та створити сприятливі умови для їх отримання громадянами.

На виконання наказу Міністерства юстиції України від 26.08.2015 No 1593/5 «Деякі питання організації роботи відділів державної реєстрації актів цивільного стану, з метою створення сприятливих умов, спрямованих на спрощення доступу

громадян до послуг щодо державної реєстрації народження дитини, пов’язаної з державною реєстрацією народження дитини», Ужгородським міським відділом державної реєстрації актів цивільного стану запроваджено прийняття працівниками відділу документів, необхідних для проведення державної реєстрації народження дитини, та видача свідоцтв про народження дітей, безпосередньо у медичному закладі, де приймаються пологи.

Суть заходу полягає у можливості отримання свідоцтва про народження дитини ще до виписки з пологового будинку.

В Ужгородському міському пологовому будинку працівники Ужгородського міського відділу державної реєстрації актів цивільного стану проводять прийом документів за єдиним графіком, а саме: вівторок, середа, четвер з 15.00 до 17.00.

Відтепер завдяки видачі свідоцтв про народження дітей, безпосередньо у медичному закладі, де приймаються пологи, батьки мають можливість отримати найперший документ своїх немовлят – свідоцтво про народження, не витрачаючи

зайвого часу на відвідування відділу державної реєстрації актів цивільного стану.

Аналізуючи показники минулого року у м. Ужгороді такою послугою скористались 593 громадян.

Джерело: Ужгородський міський відділ державної реєстрації актів цивільного стану

 

17 січня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів