Закарпатських підприємців-фізосіб зобов’яжуть придбати платіжні термінали

Закарпатських підприємців-фізосіб зобов’яжуть придбати платіжні термінали
Проект постанови з цього питання вже підготувало Міністерство економічного розвитку і торгівлі України.

 

Кабінет Міністрів України пропонує зобов’язати всіх фізичних осіб-підприємців мати платіжні термінали, для забезпечення можливості безготівкових розрахунків.

КОЛИ. Обов’язок встановити платіжні термінали торкнеться всіх без винятку суб’єктів господарювання. Підприємцям, які працюють на загальній системі оподаткування, потрібно це зробити до 1 липня 2018 року. У платників єдиного податку другої та третьої груп, з торговою площею до 20 квадратних метрів, які працюють в містах, є час до 1 січня 2019 року, а для працюючих в селах – до 1 липня 2019 року. Підприємці, що працюють за спрощеною системою оподаткування повинні забезпечити можливість безготівкового розрахунку до 1 січня 2020 року.

ВИТРАТИ. За підрахунками Міністерства економіки, на установлення і обслуговування платіжного терміналу, підприємець в перший рік витратить більше 6 тисяч гривень. Нові вимоги торкнуться близько 183 тисяч малих і мікропідприємців. Відзначимо, що контролювати установку або наявність терміналу у підприємців, буде Державна фіскальна служба України.

 

17 січня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів