Меморандум про співпрацю підписаний сьогодні в Ужгородській міській раді

Меморандум про співпрацю підписаний сьогодні в Ужгородській міській раді
Меморандум про співпрацю підписали сьогодні, 17 січня, у малій залі Ужгородської міської ради Ужгородський міськрайонний відділ з питань пробації Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції з управлінням праці та соціального захисту населення Ужгородської міської ради, Ужгородським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Ужгородським міським центром зайнятості та аналогічними районними структурами Ужгородщини.

 

Передумова сьогоднішньої зустрічі та підписання документу про співпрацю – нещодавнє підписання меморандуму між Міністерством юстиції, Міністерством соціальної політики та Державною службою зайнятості України. Передбачено співпрацю на найближчі чотири роки, розвиток співробітництва у сфері соціальної адаптації осіб, які звільняються з місць позбавлення або обмеження волі, соціальної підтримки осіб, засуджених до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі та підвищення їх конкурентоспроможності на ринку праці.

«Меморандум – продовження та посилення співпраці з соціальними службами міста та району, центрами зайнятості. Суть пробації полягає у встановленні нагляду за засудженими з покладенням на них відповідно до закону певних обов’язків чи обмежень без ізоляції від суспільства. Юрисдикція Ужгородського міськрайонного відділу з питань пробації поширюється на міста Ужгород, Чоп та Ужгородський район. Кількість наших клієнтів – 377 осіб засуджених до покарань без позбавлення волі (в Ужгороді – 218, у районі – 159)», - розповів начальник Ужгородського міськрайонного відділу з питань пробації Віталій Мураль.

Заступник міського голови Ужгорода Олександр Білак зазначив, що співпраця у цьому напрямку буде спрямована на те, щоб не допускати нових правопорушень, злочинів: «У державі і так криміногенна ситуація достатньо напружена, враховуючи події на сході України. Тому потрібно спільно проводити профілактичну роботу, комплекс заходів, передбачений законодавством. Найближчим часом, відповідно до тих нормативно-правових актів, які будуть надані Міністерством юстиції, ми розробимо план заходів і все, що потрібно з боку працівників Ужгородської міської ради. Ми можемо гарантувати, що підтримка буде надана у повному обсязі».

Джерело: Прес-служба Ужгородської міської ради

 

17 січня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів