Ультрасучасна школа ім. Кучми відкриється в «Артеку» 1-го вересня

1 вересня в Криму відкриється ультрасучасна школа, яку назвуть на честь президента України Леоніда Кучми, оскільки ідея її створення на території міжнародного дитячого центра «Артек» належить саме йому. Про це повідомили в прес-службі Ради міністрів АРК.

 

За дорученням президента України, школу побудувала Придніпровська залізниця, реконструювавши каркас довгобуду. За словами начальника дороги Олександра Момота, все будівництво кошторисною вартістю порядку 60 млн. гривень, ведеться за рахунок власного прибутку залізниці. Законсервований в 1987 році каркас довелося частково демонтувати, укріпити схил і продовжити будівництво із застосуванням найбыльш сучасних матеріалів.

Глава уряду кримської автономії Сергій Куницин назвав новий навчальний заклад центром майбутнього, рівнем, до якого повинні прагнути всі регіони. Вчитися в новій школі будуть діти, що приїхали в Артек на відпочинок. Кожний ыз 52 класів оснащений найбільш сучасним обладнанням. В учбових кімнатах встановлюються понад 500 комп?ютерів, а інтерактивні класні дошки по?днують традиційні функції з мультимедійним диспле?м.

Як повідомив генеральний директор МДЦ ?Артек? Віктор Цокол, зараз реконструю?ться третя частина всього комплексу дитячого центру. Так, оновлений табір ?Янтарний? з номерами, які відповідають сучасним вимогам комфортності, вже прийняв дітей, прибулих на відпочинок. Також готуються до завершення корпуси інших таборів. А на початок серпня завершиться капітальний ремонт відкритого спортивного комплексу дитячої республіки, який після реконструкції стане самим великим сучасним стадіоном південного берега Криму, проінформував Цокол.

 

08 липня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів