Минулоріч закарпатці-АТОшники отримали у власність майже 400 земельних ділянок

Минулоріч закарпатці-АТОшники отримали у власність майже 400 земельних ділянок
Учасникам АТО протягом минулого року в головному управлінні Держгеокадастру в Закарпатській області видали 573 накази. З них 175 – про надання дозволу на розроблення документації із землеустрою, 398 – про затвердження документації щодо передачі земельних ділянок у власність.

 

Про це під час брифінгу в прес-центрі Закарпатської ОДА повідомив заступник начальника головного управління Держгеокадастру в Закарпатській області Василь Якубець.

Серед основних причин відмов на розробку проекту відведення землі посадовець назвав відмову у погодженні надання дозволу органами місцевого самоврядування, які мотивують відказ невідповідністю містобудівній документації (використанням ділянки під пасовище тощо). Загалом впродовж 2017 року до головного управління надійшло майже 8 тисяч клопотань щодо земель сільськогосподарського призначення.

Щоб уникнути прямого контакту розробників документації з землеустрою з керівниками Держгеокадастру, в державі запровадили погодження проектів відведення в інших областях – т.зв. принцип екстериторіальності. Тобто розробники документації подають проекти до управління, його сканують і «закидують» в систему, яка автоматично роз- приділяє цей проект в інші регіони для розгляду. Протягом 2017 року спеціалістами районних відділів Головного управління Держгеокадастру у Закарпатській області направлено на погодження до інших областей більше 10-ти тисяч проектів землеустрою, закарпатські експерти ж опрацювали з інших областей понад 7 тисяч таких проектів.

Загалом Закарпатська область характеризується високою концентрацією земельних ресурсів в особистих селянських та фермерських господарствах (82 % від загальної площі сільгоспугідь) та низькою землезабезпеченістю області придатними для сільськогосподарського виробництва землями (35 % від загальної площі). Так, на одного закарпатця в середньому припадає приблизно 0,35 га сільськогосподарських угідь.

Джерело: Прес-служба Закарпатської ОДА.

 

18 січня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів