Поліція "заспокоювала" закарпатців спецзасобами у двох районах області

Поліція "заспокоювала" закарпатців спецзасобами у двох районах області
За минулу добу аж у двох районах Закарпаття працівникам поліції довелося застосовувати спецзасоби для того, аби заспокоїти правопорушників. За обома фактами опору працівникам поліції розпочато слідство.

 

Вчора, 17 січня, поліцейські Мукачівщини та Рахівщини розпочали два провадження за статтею 345 Кримінального кодексу України. 

На Мукачівщині, у селі Чинадієво, група реагування патрульної поліціївиїхала за викликом по факту сімейної сварки. Заявник повідомив, що чоловік дуже свариться з дружиною та погрожує їй фізичною розправою. Поліцейські, які прибули на місце події, спробували заспокоїти чоловіка. Але той став опиратися та навіть спробував побити поліцейських. Аби завадити подальшому розвитку конфлікту, на чоловіка одягли кайданки та доставили до райвідділення поліції Мукачівщини.

За фактом опору працівнику поліції розпочато слідство, а також відкрите кримінальне провадження за частиною 2 статті 345 Кримінального кодексу України (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу).

У Рахові довелося вгамовувати кайданками чоловіка, якого суд наприкінці грудня оголосив у державний розшук. Під час виїзду за місцем проживання підсудного чоловік почав поводитись агресивно: він схопив кирку і почав погрожувати поліцейським фізичною розправою. Після цього порушника доставили до Рахівського районного суду, де він пошкодив службове авто. 

Наразі слідчими Рахівського відділення поліції за даним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 345 ККУ, тобто погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу. Таке правопорушення карається обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області

 

18 січня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів