Відкриття пункту пропуску «Велика Паладь – Надьгодош» на крок ближче

Відкриття пункту пропуску «Велика Паладь – Надьгодош» на крок ближче
Закарпатські митники в числі урядової делегації взяли участь в переговорах з угорською делегацією стосовно відкриття пункту пропуску «Велика Паладь – Надьгодош» через українсько-угорський кордон.

 

Обговорення та узгодження текстів проектів двох міжурядових угод, а також відкриття пункту пропуску «Велика Паладь – Надьгодош» тривали 17 – 18 січня в пункті пропуску «Лужанка – Берегшурань».

Головною метою зустрічі була прискорення реалізації домовленостей, досягнутих під час офіційного візиту Прем’єр-міністра України В.Гройсмана до Угорщини 24-25 листопада 2016 року щодо розбудови прикордонної інфраструктури на спільному державному кордоні.

Сторони підтвердили обопільну зацікавленість в якомога швидшому завершенні узгодження двох документів, здійснення внутрішніх процедур, підписання угод та набуття ними чинності. Було також обговорено практичні кроки для початку спільного контролю в спільному пункті пропуску на угорській території з використанням тимчасової інфраструктури до побудови постійного пункту пропуску, щоб його робота розпочалася вже у найближчі місяці.

Як українська, так і угорська сторони погодилися, що такий крок відповідатиме інтересам двох країн і народів, сприяючи розвитку добросусідських відносин, розбудові прикордонного співробітництва.

ДФС у Закарпатській області

 

18 січня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів