Ужгородські студенти-медики передали подарунки хворим на рак діткам в обласній лікарні в Мукачеві

Ужгородські студенти-медики передали подарунки хворим на рак діткам в обласній лікарні в Мукачеві
Молодь хотіла показати, що допомагати іншим – не так складно і робити це треба не лише на Миколая чи Новий рік, а постійно.

 

Рак – складна і страшна тема. А коли вона стосується дітей – і поготів. Студенти медичного факультету УжНУ вирішили підтримати маленьких борців за життя й днями поїхали до онкогематологічного відділення Закарпатської обласної дитячої лікарні в Мукачеві з подарунками.

Близько тижня студенти, що є членами асоціації UMSA, збирали гроші на факультеті й серед знайомих, а потім ще й заробляли на Фестивалі пряників. На зібрані кошти накупили розвивальних ігор, наборів для творчості, книжок, розмальовок – того, що допоможе малечі трохи відійти від хвороби і розважитися.

Крім того, передали 10 тисяч гривень адміністрації відділення на придбання інфузомату – електронного приладу, що становить собою помпу для дозованого й високоточного введення розчинів і препаратів при інтенсивній терапії та анестезії.

«Насамперед прагнемо допомогти цим діткам хоч чимось. Однак, сподіваюся, цією акцією ми ще й покажемо іншим, що допомагати не так складно і робити це потрібно не лише на Миколая чи Новий рік, а постійно. Якщо наші дії спонукатимуть ще хоч одну людину до дій, то це буде ще більш приємно», – зауважує один із активних студентів медфаку Олександр Голубенко.

Ксенія Шокіна, Медіацентр УжНУ

 

22 січня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів