Вже третя книга про матфак УжНУ готується до друку в Ужгороді

Вже третя книга про матфак УжНУ готується до друку в Ужгороді
У виданні, крім історії підрозділу, йтиметься і про всіх викладачів із максимально повною інформацією про них, а також випускників підрозділу

 

Зберегти для наступних поколінь математиків пам’ять про факультет, його викладачів та випускників – ось мета, яку прагне реалізувати колишній викладач і декан підрозділу Степан Степанович Поляк. Уже скоро вийде друком книга «Викладачі-математики та випускники-математики Ужгородського університету», яка стане найповнішим виданням про факультет.

Степан Поляк

Ця книга стане вже третім виданням про матфак, до створення якого доклав свою руку Степан Поляк. Однак цього разу буде висвітлено не лише історію факультету – ітиметься і про всіх викладачів із максимально повною інформацією про них, а також випускників підрозділу.

«Я є одним із перших випускників математичного факультету, – розповідає Степан Поляк. – Прикипів душею до нього, присвятив йому значну частину свого життя. Багато чого знаю, бачив на власні очі –  і все собі фіксував. У 1999 та 2006 роках вийшли дві попередні книги про математичний, але ця робота глибша, більш фундаментальна, можна сказати».

Роботу й справді виконано величезну: над створенням книги працювало десятеро чоловік, а на додачу до неї розробили сайт. Степан Поляк навіть спеціально розшукував усю можливу інформацію про викладачів підрозділу та їхні наукові здобутки.

«Ми знайшли фото майже всіх викладачів, а їх було 179 чоловік, з яких не маємо світлини лише чотирьох. Крім того, за допомогою їхніх особових справ ми підготували біографії й опис наукової діяльності, публікацій. Також тут буде вміщено фото випускників факультету. Уся інформація до 2016 року включно», – ділиться Степан Степанович.

Наразі вирішують питання з фінансуванням, адже математикам хочеться, щоб книга була не лише змістовною, а й гарною, тому від матеріальної підтримки задуму не відмовляться. Ознайомитися з виданням можна буде в бібліотеці УжНУ, куди планують передати кілька примірників, а охочі матимуть змогу придбати собі примірник.

Ксенія Шокіна, Медіацентр УжНУ

 

22 січня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів