Закарпатці! В зимовий холод не забуваймо про птахів...

Закарпатці! В зимовий холод не забуваймо про птахів...
Зимовий день короткий, а щоб вижити, не замерзнути, їжі треба з’їсти пернатим набагато більше, ніж влітку...

 

Зима прекрасна пора року, але, на жаль, не для всіх. Дуже важко доводиться пернатим, особливо якщо вона сувора і багатосніжна. Зимуючі птахи не бояться морозів і примудряються добувати їжу в найхолоднішу погоду. Зимовий день короткий, а щоб вижити, не замерзнути, їжі треба з’їсти пернатим набагато більше, ніж влітку. Взимку вони цілими днями стрибають з гілки на гілку, щоб не обморозити тендітні лапки. Шукають щілини і тріщини в корі, де сховалися личинки або комахи. Якщо ж гілки покриваються крижаною кіркою корм знайти неможливо. Під час снігопадів і сильних морозів птиці голодують і навіть помирають. Вони прилітають до наших осель в надії знайти допомогу.

У шкільному Дусинському лісництві, заснованому на базі Свалявського лісового господарства за останні роки пройшло багато цікавих заходів з охорони і вивчення життя птахів, але наймасовішою стала акція «Нагодуйте птахів взимку!» та «Кожному птаху годівниця у закарпатській столиці», в якій найактивнішими стають учні шкільних лісництв. Метою роботи співробітників лісового господарства є закріплення уявлень школярів про зимуючих птахів, їх спосіб життя, про зв’язок з навколишнім середовищем, ролі людини в житті птахів, виховання дбайливого ставлення до птахів, бажання допомагати у важких зимових умовах. У грудні провели акцію з облаштування годівницями шкіл та садочків. Годівниці зроблені старшими лісівниками, а розвісили їх маленькі лісівничі помічники. Тепер малеча старанно частує птахів.

Якщо у дворі кожної школи, будинку з’являться годівниці, скільком пернатим вони зможуть допомогти пережити важкий час. Юні учні шкільних лісництв знають, що птахам з їх допомогою, не страшні мороз і голодними вони не залишаться.

Дорогі хлопці і дорослі, не забувайте про птахів, які з нами коротають холодну зиму, підгодовуйте їх, і тоді навесні ми знову отримаємо задоволення веселим пташиним щебетанням!

Джерело: Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

 

24 січня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів