Закарпатські прокурори пред’явили до суду 2 позови в інтересах Боронявської сільради та Хустської міськради

Закарпатські прокурори пред’явили до суду 2 позови в інтересах Боронявської сільради та Хустської міськради
Мета — стягнути з недобросовісних забудовників 350 тисяч гривень на користь названих місцевих рад.

 

Хустською місцевою прокуратурою продовжується системна робота у бюджетній сфері, а саме в напрямку забезпечення належного надходження коштів до місцевих бюджетів.

Зокрема, прокуратурою  пред´явлено до суду 2 позовні заяви в інтересах Боронявської сільської ради та Хустської міської ради про стягнення із замовників будівництва об’єктів нерухомого майна збитків у вигляді упущеної вигоди в розмірі близько 350 тис.грн.

Як повідомив заступник керівника Хустської місцевої прокуратури Петро Бобинич, встановлено, що у 2015 році Управлінням Державно-будівельної інспекції зареєстровано декларації про готовність до експлуатації об’єктів нерухомого майна, розташованих в с.Бороняво та м.Хуст.

Однак, замовники будівництва об’єктів нерухомого майна всупереч імперативним вимогам діючого законодавства України у сфері містобудування, не уклали договори про пайову участь у розвитку інфраструктури з Боронявською сільською радою та Хустською міською радою, чим спричинили органам місцевого самоврядування збитків у вищевказаному розмірі.

Відповідно, вказані порушення і слугували підставою для вжиття прокуратурою заходів представницького характеру.

Джерело: Прес-служба прокуратури Закарпатської області

 

24 січня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів