Вишивані картини закарпатської майстрині Любові Лішки експонують у Львові

Вишивані картини закарпатської майстрині Любові Лішки експонують у Львові
2 лютого о 15.00 в Музеї вишитих ікон Дмитра Блажейовського (м.Львів, вул.Театральна, 26) відбудеться відкриття виставки робіт закарпатської майстрині Любові Лішки.

 

Увазі відвідувачів музею авторка презентує понад 20 вишиваних картин, здебільшого – ікони, які доповнить композицією "Великодній святковий набір", а також тематичними творами "Гуцул" і "Гуцулка", окремими пейзажами й натюрмортами.

Народилася Любов Лішка 12 лютого 1958 року в с.Горяни (нині мікрорайон Ужгорода). Закінчила Київський інженерно-будівельний інститут і майже 40 років працює за фахом.

Вишивкою займається більше 25 років. Як розповідає сама майстриня, спершу йшлося просто про декорування власної оселі, та згодом світ вишивки направду захопив: окрім серветок, подушок і килимів, вишитих хрестиком та гладдю, в доробку з’являються й тематичні картини, в яких народні традиції гармонійно поєднуються з авторськими творчими шуканнями.

В Ужгороді відбулися дві персональні виставки творів Любові Лішки – "Світ захоплення" у Закарпатському обласному краєзнавчому музеї (2006 р.) і "Муза душі" в Закарпатському обласному музеї народної архітектури та побуту (2010 р.). Зараз, за підтримки департаменту культури Закарпатської облдержадміністрації, з творчістю вишивальниці матимуть змогу ознайомитись і львів’яни.

Виставка триватиме до 20 лютого.

Джерело: Департамент культури Закарпатської ОДА

 

 

25 січня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів